Zbuloni më shumë rreth infeksioneve të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, që janë ndërmjet sëmundjeve më të zakonshme ngjitëse.

Infeksionet seksualisht të transmetueshme

Infeksionet seksualisht të transmetueshme (STI-sexual transmitted infections) ose sëmundjet seksualisht të transmetueshme (STD-sexual transmitted diseases), janë ndërmjet sëmundjeve më të zakonshme ngjitëse. Këto infeksione mund […]

Herpesi gjenital: Çfarë është

Herpesi gjenital është një infeksion viral i karakterizuar nga lëndime ose plagë rreth zonës tuaj gjenitale. Ju mund ta merrni atë gjatë aktit seksual me […]

Gonorrea

Është një sëmundje ngjitëse e transmetuar më shpesh me anë të kontaktit seksual me një person të infektuar. Gjithashtu Gonorre-a mund të përhapet nga kontakti […]

Vaginoza bakteriale

Vaginoza bakteriale është një gjendje që shkaktohet nga zhbalancimi i baktereve natyrale në vaginë. Është një shkak i zakonshëm i shkarkesës anormal-e tek vagina. Simptomat […]

Lythat gjenitalë

Lythat gjenital-ë janë të vegjël dhe të butë, ato shfaqen në zonën tuaj gjenitale dhe janë shkaktuar nga Virusi i Papilomë-s Humane (HPV-Human Papilloma Virus). […]

Rreziku i infeksioneve seksualisht të transmetueshme – Më i lartë pas ndarjeve

Një prishje marrëdhënieje mund të ketë implikime të rëndësishme shëndetësore. Një studim tregoi se femrat beqare shpesh janë në një rrezik 3 herë më të […]

Klamidia

Çfarë është Klamidia? Klamidia është një sëmundje seksualisht e transmetueshme (STD-sexual transmitted diseases) e shkaktuar nga bakteri Chlamydia trachomatis. Ajo prek meshkujt e femrat dhe përhapet […]