Të ushqyerit është një pjesë e rëndësishme e të qëndruarit në formë dhe të shëndetshëm. Mësoni më shumë rreth të ngrënit të shëndetshëm dhe pijeve për në sport.

Konsumimi i ujit

Përveç oksigjenit, uji është një ndër 2 lëndët (të hyrat) kryesore në jetën e njeriut. Një person mund të mbijetojë mesatarisht për 40 ditë pa […]

Hekuri dhe trupi juaj

Gjaku dhe metali i ndryshkur janë të dy të kuq në ngjyrë për të njëjtën arsye – tërheqja e fortë ndërmjet hekurit dhe oksigjenit. Këto […]

Të ushqyerit dhe hidratimi për ushtrime

Të ushqyerit e mirë dhe hidratimi, janë esenciale për të ndihmuar në performimin e mirë gjatë të ushtruarit. Për cilindo që ushtrohet për një periudhë […]

7 ushqime për të vënë muskuj për meshkujt

Të bësh muskuj barku dhe të formosh trupin, fillon shumë më herët sesa palestra. Formimi i muskujve kërkon një formulë që bazohet tek të pirët […]

Etiketat ushqimore: Një udhëzues për leximin e tyre

Përdorimi i etiketave të informacionit të ushqimit (i quajtur edhe informacion mbi të ushqyerit), është bërë gjerësisht i njohur në ditët e sotme. Ato mund […]

Udhëzime dietike për një ngrënie të shëndetshme

Më poshtë do të gjeni disa këshilla të shpejta, që do t’ju ndihmojnë për të qëndruar të shëndetshëm. Ndiqni udhëzimet dietike të NHMRC Dieta juaj […]

Fibrat dietike

Fibrat dietike janë elemente te produkteve bimore. Janë kryesisht të përbëra nga llojet e karbohidrateve që trupi nuk mund të tresë ose të absorbojë dhe […]

Pijet sportive nuk janë të dobishme gjatë aktivitetit fizik

Pohimet se përmbajtjet e pijeve sportive me natrium (kripë) mund të parandalojnë ushtrimet e lidhura me hipernatremi (nivelin e ulët të kripës në gjak – […]