Lexoni këtë informacion për të mësuar sesi të ushqeheni në mënyrë të sigurtë dhe të shëndetshme gjatë shtatzënisë tuaj.

A është dhënia e gjirit me të vërtetë zgjedhja më e mirë?

Shumë gra që nuk janë në gjendje të japin gji, ndjehen fajtore për këtë dhe shqetësohen se mund t’i privojnë fëmijët e tyre nga një […]

Të ngrënët shëndetshëm gjatë shtatzënisë

Ngrënia e ushqimeve të ndryshme dhe e një diete të pasur gjatë shtatzënisë është një nga mënyrat më të mira e të kujdesurit për veten […]

Disa gra shtatzëna hanë sa për dy

Gratë obez-e që janë shtatzënë besojnë që duhet të hanë sa për dy dhe ka gjasa që ta shtojnë edhe më shumë se sa duhet […]

Shpjegim i porosive për shtimin në peshë gjatë shtatzënisë

Çdo grua që pret një fëmijë mendon për shtimin në peshë gjatë shtatzënisë. Disa e marrin shtatzëninë si licencë për të ngrënë sa të duan. […]

Shtatzënia dhe vitaminat para lindjes

Cilat janë vitaminat e paralindjes? Një dietë e shëndetshme është gjithmonë një ide e mirë, veçanërisht gjatë shtatzënisë. Gjatë shtatzënisë është mirë të merren vitamina […]

Suplementet folate në shtatzëninë e vonë rrisin rrezikun e astmës së fëmijëve

Gratë mund të paralajmërohen gjatë shtatzënisë kundër përdorimit të suplementeve folate, thonë ekspert-ët. Veçanërisht, ato janë paralajmëruar që suplementet folate të mos merren gjatë shtatzënisë […]

Dieta e para shtatzënisë

Tashmë që po përpiqeni të mbeteni shtatzënë, është koha për të hequr dorë nga disa zakone në ushqyerje. A po luftoni për të pasur një […]

Ngrënia e peshkut: Pro-të dhe Kundra-t

Është e rëndësishme të dini se çfarë peshku të merrni dhe çfarë nuk duhet të hani kur ju përpiqeni të mbeteni shtatzënë. Ushqimet e detit […]

Folatet dhe shtatzënia

Parandalimi i defektit të tubit nervor Kërkimet e fundit kanë treguar se gratë, që kanë nivele të larta të folateve (acid folik), përpara se të […]

Udhëheqës vizual: Çfarë nuk duhet të hani kur jeni shtatzënë

[ssba_hide]

ADHD (çrregullime hiperaktiviteti dhe mungesë vëmendje) lidhet me ekspozimin e prenatalëve me merkurin

Studimet tregojnë se fëmijët pre-natal të ekspozuar në nivele të ulëta merkuri kanë një rrezik më të madh për sjellje që lidhen me ADHD (çrregullime hiperaktiviteti […]

Mungesa e jodit ende e përhapur në gratë shtatzëna

Kërkuesit e shqetësuar theksojnë se mungesa e jodit është e përhapur në gratë shtatzëna edhe pse në bukë bëhen shtesa për të. Një studim ndërseksional […]

Acidi folik dhe shtatzënia

Kërkimet e fundit kanë treguar, se gratë që kanë një nivel të lartë të vitaminave B9 (folate ose acid folik), përpara se të mbeten shtatzënë, […]