Zbuloni më shumë rreth disa prej llojeve të ndryshme të mjekësisë komplementare, duke përfshirë akupunkturën, mjekësinë bimore aromaterapinë dhe naturopatinë.

Aromaterapia

Aromaterapi-a është një përdorim terapeutik i vajërave thelbësor (të koncentruar, ekstrakte të bimëve aromatike) për të promovuar relaksim-in dhe për të ndihmuar në lehtësimin e […]

Përfitimet e jashtëzakonshme të Aloe Veras

Aloe Vera është me të vërtetë një bimë mjaft e jashtëzakonshme. Ajo është një bimë e lëngshme dhe pjesë e familjes së zambakut (Liliaceae) – […]

Akupunktura

Akupunktura është një sistem i lashtë i shërimit, që u zhvillua si pjesë e mjekësisë tradicionale të Kinës, Japonisë dhe vendeve të tjera të Lindjes. […]

Ilaçet bimore

Historia e ilaçeve bimore Ilaçet bimore janë konsideruar që të jenë forma më e lashtë e shërimit. Bimët janë përdorur në shumicën e kulturave tradicionale […]

Tai Çi – Arti marcial për një gjumë më të mirë

Njerëzit e moshuar të cilët kanë probleme me gjumin duhet ti kthehen për ndihmë arteve marciale. Zbulimet e një kërkimi të ri në Amerikë treguan […]

Suplementet ushqimore për një jetesë të shëndetshme

Kontakti me shumë farmaci të specializuara në njohuritë e të ushqyerit dhe në suplementet ushqimore, si dhe një komunikim me farmacistin tuaj, që gjithashtu di […]

Naturopath

Naturopath është një sistem shërimi që ka për qëllim të ofrojë kujdes shëndetësor të tërë trupit duke aplikuar metodat e trajtimit të disa sistemeve tradicionale […]

Cohosh i zi është i lidhur me problemet e normave të zemrës

Përbërësi bimor cohosh i zi (Cimicifuga racemosa) duhet të konsiderohet si një shkak i mundshëm për shkaktimin e problemeve të normës së zemrës, thanë kardiolog-ët. […]

Rreziku i infeksionit të akupunkturës: Kontrollet e rrepta janë të nevojshme

Ekspert-ët po bëjnë thirrje për kontrolle më të rrepta të rregullimit të infeksionit dhe kërkesave të akreditimit për të zvogëluar numrin në rritje të infeksioneve […]

Suplementet e seleniumit nuk parandalojnë kancerin

Dëshmitë nga një milion njerëz që marrin pjesë në studimet e suplementeve të seleniumit kanë treguar se ajo nuk parandalon kancer-in. Pesëdhjetë e pesë studime […]

Antioksidantët: Shqetësime rreth karotenoideve të kancerit të gjirit

Suplementet antioksidantë të cilat përmbajnë karotenoide kanë qenë të lidhura me një rritje të rrezikut të vdekjes nga kanceri i gjirit në gratë që janë […]