Zbuloni se si disa nga terapitë plotësuese mund të përdoren për trajtimin e sëmundjeve të caktuara.

Artritet: Terapitë fizike

Një numër profesionistësh të shëndetit dhe praktikues ofrojnë terapi fizike si një mënyrë për lehtësimin e dhimbjeve të shoqëruara nga artritet. Këto përfshijnë fizioterapinë dhe […]

Soja nuk parandalon humbjen e kockave pas menopauzës

Suplementet e sojës nuk luajnë ndonjë rol në parandalimin e osteoporozë-s tek gratë pas periudhës së menopauzë-s, zbuluan kërkuesit amerikanë. Marrja ditore e tabletave 200 […]

Meshkujt me kancer i kthehen terapive komplementare

Gjysma e meshkujve që janë të diagnostikuar me kancer janë duke përdorur terapitë komplementare ose alternative krahas trajtimit të tyre, sugjeruan kërkuesit. Rreth 400 meshkuj […]

Homeopatia nuk sjell asnjë ndihmë për astmën

Homeopatia nuk është më mirë se placebo në lirimin e astmës së fëmijërisë, tek pacientët që akoma ishin duke marrë kujdesin tradicional GP (të përgjithshëm), […]

Frymëmarrja Buteyko për astmën

Çfarë është metoda Buteyko e frymëmarrjes? Sipas mjekut rus Konstantin Buteyko, njerëzit me astmë dhe të tjerë që kanë probleme me frymëmarrjen lëshojnë shumë dioksid […]

Osteoartritet nuk ndihmohen nga glukozamina dhe kondroitina

Sipas një studimi (BMJ 2010; 341: c4675 online) suplementet e glukozaminës dhe kondroitinës nuk janë më të mira se placebo-t (një produkt që duket si […]

Terapia magnetike nuk sjell përfitime tek osteoartriti, zbulojnë studimet

Përdorimi i byzylykëve prej magneti dhe bakri për lehtësimin e dhimbjeve mund të jetë një industri me shpejtësi në rritje, por ka pak dëshmi të […]

Astma dhe terapitë plotësuese

Shumë mund të mendojnë që astma është diçka e re në historinë e sëmundjeve dhe të gjendjeve por kjo nuk është e vërtetë. “Babait i […]