Lexoni në lidhje me terapitë komplementare që mund t'ju ndihmojnë në lehtësimin e dhimbjeve.

Aromaterapia

Aromaterapi-a është një përdorim terapeutik i vajërave thelbësor (të koncentruar, ekstrakte të bimëve aromatike) për të promovuar relaksim-in dhe për të ndihmuar në lehtësimin e […]

Lehtësimi i dhimbjeve të shpinës me terapinë e masazhit

Masazhi terapeutik mund të përmirësojë dhimbjet e shpinës duke kryer seanca që zgjasin të paktën 6 muaj (sugjeron një studim). Një grup i përzgjedhur, prej 400 […]

Artritet: Terapitë fizike

Një numër profesionistësh të shëndetit dhe praktikues ofrojnë terapi fizike si një mënyrë për lehtësimin e dhimbjeve të shoqëruara nga artritet. Këto përfshijnë fizioterapinë dhe […]

Lirimi i dhimbjeve të shpinës nga joga

Joga është efektive në reduktimin e simptomave të dhimbjeve të shpinës dhe përmirësimin e funksioneve të saj, me përfitime që zgjasin disa muaj, tregojnë rezultatet […]

Akupunktura

Akupunktura është një sistem i lashtë i shërimit, që u zhvillua si pjesë e mjekësisë tradicionale të Kinës, Japonisë dhe vendeve të tjera të Lindjes. […]

Osteoartritet nuk ndihmohen nga glukozamina dhe kondroitina

Sipas një studimi (BMJ 2010; 341: c4675 online) suplementet e glukozaminës dhe kondroitinës nuk janë më të mira se placebo-t (një produkt që duket si […]

Terapia magnetike nuk sjell përfitime tek osteoartriti, zbulojnë studimet

Përdorimi i byzylykëve prej magneti dhe bakri për lehtësimin e dhimbjeve mund të jetë një industri me shpejtësi në rritje, por ka pak dëshmi të […]

Glukozamina dhe kondroitina në trajtimin e artriteve

Glukozamina and kondroitina, të marra veç e veç ose në kombinim, janë përdorur gjerësisht si suplemente dietike për osteoartrit-et. Për shume vite ato janë përdorur […]

Rrathë bakri dhe manjetikë për artritet

Prodhuesit e rrathëve të bakrit shpesh thonë se produktet e tyre mund të ndihmojnë në dhimbjet që shoqërojnë artrit-et. Disa thonë se bakri shpërbëhet ngadalë […]