Testet mjekësore dhe ekzaminimet që mjeku juaj mund të kryejë për t'ju ndihmuar në parandalimin e kancerit ose konfirmuar një diagnozë.

Mamogramat

Një mamogramë është një ekzaminim me rreze X në dozë të ulët i gjirit, që mund të kryhet për të ndihmuar zbulimin dhe diagnostikimin e […]

Skanimi me Rezonancë Magnetike: Imazheria e rezonancës magnetike

Imazheria me rezonancë magnetike është një test pa dhimbje i përdorur për të parë në brendësi të trupit pa përdorimin e rrezeve X. Ai përdor […]

Ultratingujt

Shumica e grave që kanë një fëmijë ndoshta kanë bërë një ekzaminim me ultratingull gjatë shtatzënisë së tyre. Ky test i thjeshtë është fare i […]

Manometria e ezofagut

Ezofagu është një tub që lidh gojën me stomakun tuaj. Paretet e ezofagut janë me shumë muskuj dhe kontraktohen (shtrëngohen) ritmikisht kur ju gëlltiteni për […]

Testi i gjakut të fshehur në jashtëqitje

Ky është një test i cili mund të zbulojë gjurmë të vogla të gjakut në jashtëqitje, gjurmë të tilla të vogla që nuk mund të […]

Laparoskopia

Një nga operacionet më të zakonshme të kryera sot është laparoskopi-a. Kjo procedurë ka qenë kryer kryesisht prej gjinekolog-ëve për investigimin ose trajtimin e pacienteve […]

Biopsia e mëlçisë

Një biopsi e mëlçisë përfshin heqjen e një kampioni të vogël të indit nga mëlçia juaj në mënyrë që ajo të ekzaminohet për anomali. Është […]

Endoskopia

Endoskopi-a është një procedurë në të cilën mjeku shikon përmes një tubi të hollë të ndriçuar të futur brenda në trup për të dalluar strukturat […]

Testimet ekzaminuese

Shumica e testimeve, siç janë ato të gjaku-t dhe rrezet X bëhen për të ndihmuar të zbulohen apo të konfirmojnë një dyshim të mjekut për […]

Biopsia

Biopsi-a është një procedurë në të cilën një kampion i vogël i indeve veçohet nga një pjesë e veçantë e trupit në mënyrë që të […]

Testet me gëlltitje të bariumit dhe të bariumit në stomak

Të dy këta teste kërkojnë që ju të gëlltisni një tretësirë të sulfatit të bariumit para një sërë radiografi-sh të traktit të sipërm tretës. Në […]

Skanimi me anë të Tomografisë Aksiale të Kompjuterizuar

Nje tomografi e kompjeturizuar është procedura për krijimin e një pamje të hollësishme të pjesës së brendshme të një pjese të trupit duke përdorur një […]

Klizma me barium: Ekzaminimi i zorrës së poshtme

Një klizmë me barium është një test që e lejon mjekun tuaj të ekzaminoj pjesën e poshtme të zorrës tuaj duke përdorur një lëng të […]

Skaneri tomografik i kompjuterizuar

Një skaner tomografik i kompjuterizuar (tomografi e kompjuterizuar) është një ekzaminim i sofistikuar me anë të rrezeve X që prodhon pamje 3 dimensionale të prerjeve […]

Kolonoskopia: Ekzaminimi i zorrës së trashë

Kolonoskopi-a është një ekzaminim i pjesës së poshtme të sistemit tretës ose zorrës së trashë, duke përdorur një kolonoskop, një tub të gjatë, të hollë, […]

Kanceri i gjirit: Zbulimi dhe diagnostikimi

Zbulimi i hershëm Zbulimi i hershëm është një faktor kyç që mund të rrisë shanset tuaja për t’i mbijetuar kancer-it të gjirit. Nëse kanceri është […]

Sensibilizimi i gjirit

Kanceri gjirit prek një në 9 femra para moshës 85 vjeçare dhe është shkaku i dytë më i zakonshëm i kancerit i lidhur me vdekjen […]

Kontrolli i të përzierave dhe të vjellave të kemioterapisë

Ilaçe të reja dhe terapitë alternative mund të ndihmojnë të reduktohen, ose eliminohen efektet anësore të kemioterapisë. Jo shumë kohë më parë, të përzierat dhe […]

Mamografia

Kancer-i gjirit është më i zakonshëm me rritjen e moshës dhe gratë me një të afërm (mama, motër, vajzë) me këtë sëmundje janë më shumë […]

Kanceri i mitrës: Simptomat dhe diagnostikimi

Simptomat më të zakonshme janë gjakrrjedhja e pazakontë dhe shkarkimi nga vagina. Ndonjëherë ky shkarkim mund të jetë me aromë. Simptomat e tjera përfshijnë parehatinë […]

Testi antigjen specifik i prostatës (PSA)

Testi PSA (Prostate Antigen Specific) mat sasinë e antigjen-it specifik të prostatës në gjak. PSA është një proteinë e prodhuar nga prostata, një gjëndër me […]

Pap testi

Në 1940, Dr. George Papanicolaou zhvilloi një test që zbulonte qelizat prekanceroz (prekanceroze gjendje) dhe kanceroze në qafën e mitrës. Kjo procedurë u bë e njohur […]