Gjithçka rreth testeve dhe trajtimëve klinike të shendetetit të zemrës

Kolesteroli: Kontrolloni nivelet tuaja

Sasia e kolesterolit dhe yndyrave të tjera të njohura si trigliceride në gjaku-n e njeriut janë një indikacion i fortë i mundësisë së atakut të […]

Trajtimet e anginës

Angina ndodh kur arteria koronare ngushtohet dhe pjesërisht bllokohet, dhe në mënyrë të konsiderueshme kufizon furnizimin me gjak të muskulit të zemrës. Arteriet koronare janë […]

Angina

Në botën perëndimore, sulmet në zemër mbeten një nga shkaqet më të zakonshme të vdekjes së papritur dhe të parakohshme. Edhe pse disa atake të […]

Kolesteroli: Trajtimet për kolesterolin e lartë

Nëse keni kolesterol të lartë, doktori duhet t’ju rekomandojë një dietë dhe duhet t’ju japë këshilla për ndryshim jetese për të paktën 6 javët në vazhdim. […]

Transplantimet e zemrës

Një transplantim i zemrës është zëvendësimi i zemrës së sëmurë ose të dëmtuar të një personi me një zemër normale të dikujt që ka vdekur […]

Testet për kolesterolin

Një test për kolesterol-in është një analizë e gjakut që mat nivelet në gjak të substancave yndyrore të quajtura lipoide. Kolesteroli është një lloj lipoidi. […]

Testimi i stresit nga ushtrimi

Testimi i stresit nga ushtrimi është një procedurë e përdorur nga mjekët për të matur performancën dhe kapacitetin e zemrës, mushkërive dhe enëve të gjaku-t […]

Angiografia e koronareve

Angiografi-a e koronareve është një procedurë e rrezeve X e përdorur për të ekzaminuar arteriet koronare. Këto janë arteriet që sjellin gjak të freskët që […]

Antikoagulantët

Për gjakun e çdo njeriu është e rëndësishme që të mpikset në mënyrë që hemorragji-a nga prerjet dhe aksidentet e tjera eventualisht të ndalojë. Por […]

Vlerësimi i plotë i gjakut

Ky është një nga testet më të zakonshme që kryhen sepse ai mund të tregojë shumë për gjendjen e shëndetit tuaj. Është i rëndësishëm për […]

Aspirina: Dozat e përditshme nuk janë pa rrezik

Marrja e aspirinës çdo ditë për të reduktuar shansin e një ataku kardiak dhe të krizave në zemër mund të bëjë më shumë dëm se […]

Trajtimi i presionit të lartë të gjakut

Mjekët zakonisht e përcaktojnë presionin normal të gjakut, si një lexim që duhet të jetë më pak se 140/90 mmHg. Ku numri i parë përcakton […]

Ekokardiograma

Zemra është një “pompë dy-fazore elektrike” e cila qarkullon gjakun nëpër gjithë trupin tonë. Anatomi-a e zemrës përfshin katër dhoma dhe dy valvula. Në mënyrë […]

Kirurgjia e arteries koronare

Ky informacion është për ata të cilëve u është rekomanduar një operacion për sëmundjen e arterie-s koronare. Doktori duhet t’ju ketë shpjeguar pse duhet dhe […]