Vaksinimi dhe antitrupat

Qysh me futjen e programeve të përhapur gjerësisht të vaksinimeve, miliona vetë janë mbrojtur nga sëmundjet potencialisht vdekjeprurëse dhe jetë të shumta janë shpëtuar. Vaksinat […]

Vaksinimi

Pas ushqimit të parrezikshëm, ujit dhe kushteve të mira sanitar-e, masa më e rëndësishme për shëndetin publik në botë është vaksinimi. Shumë sëmundje infektive, të […]

Antibiotikët

Antibiotikët janë medikamente të cilët vrasin bakteret. Bakteret mund të shkaktojnë infeksione, si në fyt me streptokokë, infeksione të veshit, infeksione të traktit urinar dhe […]

Testimet ekzaminuese

Shumica e testimeve, siç janë ato të gjaku-t dhe rrezet X bëhen për të ndihmuar të zbulohen apo të konfirmojnë një dyshim të mjekut për […]

Vaksinimet për të moshuarit

Duke u mplakur, sistemet tona imune bëhen paksa më pak të efektshme në mbrojtjen tonë nga sëmundjet. Kjo do të thotë që ne bëhemi më […]

Kontrollet shëndetësore që duhet të bëjnë burrat

Ekzaminimet shëndetësore janë një pjesë e rëndësishme e parandalimit të sëmundjeve. Ka shumë testime dhe ekzaminime të cilat duhet t’i bëjnë burrat e shëndetshëm për […]

Kur duhet të merren ilaçet

Shumë vetë që po marrin tableta ose ilaçe të tjera, qoftë të rekomanduara nga mjeku apo të marra drejt në farmaci pa recetë nuk janë […]

Pneumokoku

Një nga bakteret më të rrezikshme në botë është pneumokoku (Streptococcus pneumoniae). Ky mikrob është përgjegjës për shumë vdekje, veçanërisht tek më të rinjtë dhe […]

Testi antigjen specifik i prostatës (PSA)

Testi PSA (Prostate Antigen Specific) mat sasinë e antigjen-it specifik të prostatës në gjak. PSA është një proteinë e prodhuar nga prostata, një gjëndër me […]