Testet për alfa-fetoproteinën në shtatzëni

Kur ju jeni shtatzënë, substanca nga fetus-i përzihen me gjakun tuaj. Një nga këto substanca është alfa-fetoproteina. Ajo prodhohet nga fetusi dhe mund të zbulohet […]

Testi ekzaminues i serumit amësor

Test-i ekzaminues i serum-it amësor, një analizë gjaku e cila mund të tregojë një risk më të lartë se sa i pritshmi për disa defekte […]

Ultratingujt

Shumica e grave që kanë një fëmijë ndoshta kanë bërë një ekzaminim me ultratingull gjatë shtatzënisë së tyre. Ky test i thjeshtë është fare i […]

Amniocenteza: Çfarë duhet të dini

Një amniocentezë është një test që përfshin futjen e një gjilpëre të hollë në barkun e një gruaje shtatzënë për të marrë një mostër të […]

Testi i ovulacionit

Lirimi i vezëve nga vezorja (ovulacion) është i kontrolluar nga i ashtuquajturi hormoni luteinizues (LH). Nivelet e LH rriten ndjeshëm rreth 24 në 36 orë […]