Vdekshmëria nga kanceri i gjirit përgjysmohet nga ekzaminimi mamografik

Sipas të dhënave më të fundit të një studimi të realizuar në Australi, gratë të cilat i nënshtrohen ekzaminimit mamografik e përgjysmojnë riskun e vdekjes […]

Kanceri i gjirit: Zbulimi dhe diagnostikimi

Zbulimi i hershëm Zbulimi i hershëm është një faktor kyç që mund të rrisë shanset tuaja për t’i mbijetuar kancer-it të gjirit. Nëse kanceri është […]

Sensibilizimi i gjirit

Kanceri gjirit prek një në 9 femra para moshës 85 vjeçare dhe është shkaku i dytë më i zakonshëm i kancerit i lidhur me vdekjen […]

Mamografia

Kancer-i gjirit është më i zakonshëm me rritjen e moshës dhe gratë me një të afërm (mama, motër, vajzë) me këtë sëmundje janë më shumë […]

Testi i ovulacionit

Lirimi i vezëve nga vezorja (ovulacion) është i kontrolluar nga i ashtuquajturi hormoni luteinizues (LH). Nivelet e LH rriten ndjeshëm rreth 24 në 36 orë […]