Eksperimentet klinike

Një eksperiment klinik është një studim shkencor ose një test i organizuar i ilaçeve ose alternativave të trajtimit, duke përfshirë vullnetarë që trajtohen në mënyrë […]

Mjekësia bërthamore dhe radioaktiviteti

Mjekësia bërthamore është një degë e mjekësisë e cila përdor sasi të vogla të materialeve radioaktiv-e për të diagnostikuar dhe për të trajtuar sëmundjen. Teknikat […]

Testimi i funksionit të mushkërive

Testet e funksionit të mushkërive (pulmonar) kryhen për një sërë arsyesh: diagnostikimin e pengesave të udhëve ajrore, për të matur reagim-et ndaj trajtimeve për astmë […]

Diabeti dhe monitorimi i glukozës në gjak

Mbajtja nën kontroll e nivelit të glukozë-s në gjak është një pjesë e rëndësishme e menaxhimit të diabetit (zakonisht i njohur si diabeti mellitus – […]

Testi i funksionimit të mushkërive tek fëmijët

Testet e funksionimit të mushkërive (pulmonar) janë kryer për një sërë arsyesh tek fëmijët. Ato mund të ndihmojnë në marrjen e diagnozë-s dhe përcaktimin e […]

Diabeti: Testimi i diabetit tipi 2

Kategoritë e mëposhtme janë identifikuar si me “rrezik të lartë” për zhvillimin e diabet-it të tipit 2. Nëse jeni në një nga këto kategori duhet […]

Diabeti dhe monitorimi i glukozës në urinë

Edhe pse është përdorur shumë në të kaluarën, testi i kontrollit të glukozë-s në urinë tashmë është zëvendësuar nga vetëmonitorimi i nivelit të glukozës në […]

Testi antigjen specifik i prostatës (PSA)

Testi PSA (Prostate Antigen Specific) mat sasinë e antigjen-it specifik të prostatës në gjak. PSA është një proteinë e prodhuar nga prostata, një gjëndër me […]

Kanceri cervikal: Simptomat dhe diagnoza

Shumica e grave me ndryshime në qelizat jonormale ndihen mirë dhe nuk kanë simptoma. Pasja e simptomave do të thotë se kanceri është prezent. Disa […]