Ultratingujt

Shumica e grave që kanë një fëmijë ndoshta kanë bërë një ekzaminim me ultratingull gjatë shtatzënisë së tyre. Ky test i thjeshtë është fare i […]

Laparoskopia

Një nga operacionet më të zakonshme të kryera sot është laparoskopi-a. Kjo procedurë ka qenë kryer kryesisht prej gjinekolog-ëve për investigimin ose trajtimin e pacienteve […]

Biopsia e mëlçisë

Një biopsi e mëlçisë përfshin heqjen e një kampioni të vogël të indit nga mëlçia juaj në mënyrë që ajo të ekzaminohet për anomali. Është […]

Biopsia

Biopsi-a është një procedurë në të cilën një kampion i vogël i indeve veçohet nga një pjesë e veçantë e trupit në mënyrë që të […]

Testet me gëlltitje të bariumit dhe të bariumit në stomak

Të dy këta teste kërkojnë që ju të gëlltisni një tretësirë të sulfatit të bariumit para një sërë radiografi-sh të traktit të sipërm tretës. Në […]

Skanimi me anë të Tomografisë Aksiale të Kompjuterizuar

Nje tomografi e kompjeturizuar është procedura për krijimin e një pamje të hollësishme të pjesës së brendshme të një pjese të trupit duke përdorur një […]

Klizma me barium: Ekzaminimi i zorrës së poshtme

Një klizmë me barium është një test që e lejon mjekun tuaj të ekzaminoj pjesën e poshtme të zorrës tuaj duke përdorur një lëng të […]

Skaneri tomografik i kompjuterizuar

Një skaner tomografik i kompjuterizuar (tomografi e kompjuterizuar) është një ekzaminim i sofistikuar me anë të rrezeve X që prodhon pamje 3 dimensionale të prerjeve […]

Kolonoskopia: Ekzaminimi i zorrës së trashë

Kolonoskopi-a është një ekzaminim i pjesës së poshtme të sistemit tretës ose zorrës së trashë, duke përdorur një kolonoskop, një tub të gjatë, të hollë, […]

Kanceri cervikal: Simptomat dhe diagnoza

Shumica e grave me ndryshime në qelizat jonormale ndihen mirë dhe nuk kanë simptoma. Pasja e simptomave do të thotë se kanceri është prezent. Disa […]