Lexoni artikujt e mëposhtëm për të mësuar më shumë rreth alkoolit dhe abuzimit me të si dhe dëmet që alkooli mund t'i shkaktojë fëmijës tuaj ende të palindur.

Alkooli

Në shoqërinë perëndimore pirja e alkool-it është një pjesë e pranuar e jetës normale sociale. Disa studime kërkimore sugjerojnë që në sasi të vogla, ajo […]

Spektri i çrregullimit nga alkooli në fetus

Shumica e grave shtatzëna shqetësohen në lidhje me rrezikun e mundshëm të fëmijës së tyre nga ndonjë drogë apo ilaç që mund të marrin. Por […]

Alkooli i lidhur me rrezikun e kancerit

Konsumi i shpeshtë i alkool-it rrit rrezikun e grave që vdesin nga kancer-i me gati një të tretën, sugjeron një studim. Kërkimi zbuloi një frekuencë […]

Lidhja midis abuzimit alkoolik dhe depresionit

Debati i vazhdueshëm rreth shkakut dhe pasojës ndërmjet marrëdhënies së abuzim-it alkoolik dhe çrregullimit mendor, mund të jetë sqaruar nga të dhëna të reja, konkluduan […]

Turbullimet prej alkoolit: Efektet në trupin tuaj

Turbullimi është një rrjedhojë e pakëndshme e përdorimit të ekzagjeruar të alkool-it apo e zakonit për të konsumuar shumë lloje pijesh alkoolike, pra duke i […]

Alkooli: Efektet

Efektet e çdo droge (duke përfshirë alkoolin) ndryshojnë nga njëri person tek tjetri. Nëse alkooli ndikon tek një person varet nga shumë faktorë duke përfshirë […]

Alkooli dhe efektet në dhënien e makinës

Alkooli është një drogë qetësuese. Ai ngadalëson aktivitetin e sistemit nervor qendror, duke përfshirë edhe trurin. Alkooli mund të ndikojë në dhënien e makinës tuaj […]

Alkooli: Si të pish më pak

Nisni vetëm një pije joalkoolike. Ju do të pini shumë më shpejt nëse keni etje, pra pini një pije joalkoolike për të shuar etjen përpara […]

Udhëheqës vizual: 12 mite rreth hangover-it (ditës pas dehjes me alkool)

[ssba_hide]

Përfitimet shëndetësore dhe efektet negative të birrës

Ne të gjithë e dimë se vera e kuqe është e pasur me antioksidantë miqësorë për zemrën. Por a e dinit se birra juaj e […]

Pijet e rregullta/standarte

Ndonjëherë mund të jetë e vështirë të mbani mend sa alkool konsumoni sepse: • Madhësitë e gotave nuk janë të njëjta në vende të ndryshme; […]

Pirësit keqkuptojnë rrezikun e pijeve alkoolike me pak karbohidrate/pak alkool

Psikolog-ët thonë se rritja e shpejtë në popullaritetin e birrës me pak karbohidrate, dhe me pak alkool dhe vera me pak kalori, përbën një rrezik […]

Përqendrimi i alkoolit në gjak (PAG)

Përqendrimi i alkool-it në gjak (PAG) i referohet  sasisë së alkoolit të pranishëm në gjak. Një PAG prej 0.05% do të thotë që në 100 […]

Alkooli: Çfarë është

Alkool-i është një lëng i prodhuar nga fermentim-i. Përpunimi i mëtejshëm i tij prodhon pije alkoolike si birra, vera, musht dhe pije të tjera alkoolike. […]

Alkooli: Toleranca dhe varësia

Njerëzit që pinë alkool në mënyrë të dendur çdo ditë mund të krijojnë varësi ndaj alkoolit. Ata mund të zhvillojnë dhe një tolerancë ndaj tij, […]

Alkooli: Sa shumë është shumë

Përdoruesit e moderuar të alkoolit mund të kenë përfitime shëndetësore, duke përfshirë reduktimin e rrezikut të zhvillimit të disa sëmundjeve kardiovaskular-e (të zemrës dhe presionit […]

Alkooli çliron ndjenjën e mirë të endorfinës

Kërkuesit amerikanë kanë përdorur PET (tomografinë e emisionit të pozitroneve)- skanet e trurit për të vëzhguar për herë të parë sesi mënyra e të pirit […]

Alkooli i vlerësuar më i dëmshëm se heroina

Ekspert-ët e drogë-s në Mbretërinë e Bashkuar e kanë quajtur alkool-in drogën më të dëmshme tek individi dhe shoqëria, sipas një analize raportuar në ditarin […]

Keqpërdorimi i akoolit pas fatkeqësive është kryesisht afatshkurtër

Ndërkohë që shumë njerëz e keqpërdorin alkool-in pasi kanë përjetuar fatkeqësi, pak kanë zhvilluar një çrregullim të ri alkoolik (p.sh. varësi ndaj alkoolit, keqpërdorim ose […]

Alkooli dhe gratë

Nëse mashkulli dhe femra pijnë të njëjtën sasi alkoolike, gruaja pothuajse gjithmonë do të ketë një përqendrim më të lartë të alkoolit në gjak. Një […]

Alkooli dhe trupi

Alkool-i absorbohet direkt në gjak nëpërmjet stomaku-t dhe zorrëve të vogla. Ushqimi në stomak ngadalëson normën në të cilën është zhytur alkooli, por nuk ndalon […]

Alkooli dhe problemet sociale

Njeriu mund te preket nga përdorimi i alkool-it në të gjitha fazat e jetës. Mosmarrëveshjet dhe frustrimi mbi përdorimin e alkoolit mund të shkaktojë grindje […]

Abuzimi (keqpërdorimi) i alkoolit i lidhur me orët e gjata të punës

Duke punuar të paktën 50 orë në javë rrit rrezikun e lidhjes me alkool-in, probleme deri në trefishim, sugjeron një studim nga Zelanda e Re. […]

Abuzimi me alkoolin

Varësia e drogë-s merr më shumë vëmendje mediatike, dhe në mendjet e pjesës më të madhe është e lidhur me përdorimin e substancave të paligjshme […]