Mësoni rreth rreziqeve të pirjes së duhanit, konsumimit të alkoolit dhe përdorimit të drogave gjatë shtatzënisë.

Pirja e duhanit në shtatzëninë e hershme

Është vërtetuar se pirja e duhanit në shtatzëninë e hershme dyfishon rrezikun që fëmijët të bëhen agresivë në moshën 5 vjeçare. Një studim i më […]

Cigaret elektronike: Terapi apo biznes?

Cigaret elektronike janë fishekë ose enë tymosëse, që rimbushen apo zëvendësohen, të cilat mbajnë një lëng që përmban nikotinë, solventë dhe aroma. Kur një person […]

Pirja e duhanit gjatë shtatzënisë mund të rritë rrezikun e zemrës për foshnjën në të ardhmen

Pirja e duhanit gjatë shtatzënisë (e cila vlerësohet rreth 15%), duhet të shihet si një tregues për rritje të rrezikut të goditjes së zemrës të […]

Amfetaminat: Shtatzënia dhe të ushqyerit me gji

Përdorimi i amfetamina-ve gjatë shtatzënisë mund të ndikojë në zhvillimin fetal. Përdorimi i amfetaminës lidhet me gjakrrjedhjen, lindjen para kohe dhe dështimin. Përdorimi i amfetaminës […]

Spektri i çrregullimit nga alkooli në fetus

Shumica e grave shtatzëna shqetësohen në lidhje me rrezikun e mundshëm të fëmijës së tyre nga ndonjë drogë apo ilaç që mund të marrin. Por […]

Tymosja e duhanit gjatë shtatzënisë

Fakte mbi duhanpirjen gjatë shtatzënisë  Duhanpirja gjatë shtatzënisë është e rrezikshme si për nënën ashtu edhe për foshnjën. Kimikatet e dëmshme nga tymi i duhanit […]

Heroina dhe shtatzënia

Shumica e drogave që merr një nënë do të depërtojnë në placentën dhe do të ndikojnë në fetus-in, ose do të jenë të pranishme në […]