Lexoni artikujt e mëposhtëm për të zbuluar se si kanabisi (marijuana) afekton trupin dhe mëndjen.

Një shqyrtim i ri tregon se pilulat me marijuanë mjekësore, mund të lehtësojnë disa nga simptomat e sklerozës së shumëfishtë

Sipas udhëzimeve të reja pilulat dhe sprajet me marijuanë mjekësore mund të lehtësojnë simptomat e sklerozës multiple (MP-sklerozë e shumëfishtë), ndërkohë që shumë terapi të […]

Kanabis: Toleranca dhe varësia

Ekzistojnë dëshmi se pas përdorimit të zgjatur të kanabisit vjen varësia. Njerëzit që përdorin kanabisin rregullisht mund të zhvillojnë varësinë dhe tolerancën ndaj saj, që […]

Kanabis: Çfarë është?

Kanabis është një drogë që vjen nga bimët e kërpit Indian, si p.sh. Cannabis sativa dhe Cannabis indica. Kimikati kryesor aktiv në kanabis është THC […]

Kanabis/marijuana: Cilat janë efektet

Efektet e çdo droge (përfshirë kanabis) variojnë nga personi në person. Sesi kanabis ndikon tek një person varet nga shumë gjëra përfshirë masën, peshën dhe […]

Kanceri testikular: Përdorimi afatgjatë i marijuanës mund të rrisë rrezikun

Studimet tregojnë se përdorimi i rregullt dhe afatgjatë i marijuanës mund të shoqërohet me rritje të rrezikut të kancer-it testikular. Popullsia e SHBA – e […]

Kanabis dhe ngarja e makinës

Kanabisi është një drogë qetësuese që mund të ketë edhe disa efekte në krijimin e halucinacion-eve. Efektet qetësuese ngadalësojnë veprimtarinë e sistemit nervor qendror, duke […]

Përdorimi i kanabisit

Kanabisi vjen nga bima Kanabis Sativa. Përbërës kryesor aktiv në kanabis është delta 9 tetrahydrocannabinol (D9THC). D9THC i jep përdoruesit “efektin e dëshiruar”. Droga vjen […]

Kanabis dyfishon rrezikun e aksidenteve me makinë

Ngarja e makinës nën ndikimin e kanabisit pothuajse dyfishon rrezikun e të paturit të një aksidenti, tregon një meta-analizë e pothuaj 50.000  shoferëve të prekur […]

Ndalimi i Marijuanës Sintetike

Tetë nga përdoruesit më të zakonshëm të kanabisit sintetik – janë të ashtu quajturat “marijuana sintetike” Komunuellthi Britanik ka vendosur që drogat duhet të përfshihen […]

Kanabisi: Tërheqja dhe Trajtimi

Nëse një person i varur ndaj drogë-s ndalon marrjen e kanabisit, mund të përjetojë simptoma të tërheqjes, sepse trupi duhet të mësohet për të funksionuar […]