Lexoni artikujt e mëposhtëm për të mësuar rreth kokainës dhe se si ajo afekton mëndjen, trupin dhe mënyrën e jetesës të njerëzve që e konsumojnë atë.

Përdorimi i kokainës i lidhur me dëmtimin e përhershëm të zemrës

Përdorimi i kokainës mund të shkaktojë dëme të përhershme në zemër, me tension të vazhdueshëm e të lartë të gjaku-t dhe ngurtësim të enëve të […]

Kokaina rrit ataket e zemrës dhe infarktin e të rinjve

Ataket e zemrës dhe angina e pastabilizuar (sindroma akute koronare) tek të rinjtë po bëhet gjithmonë e më e zakonshme në një hapësirë mbarë botërore. […]

Kokaina: Çfarë është

Kokaina bën pjesë në grupin e drogave të njohura si stimulant-ë. Stimulantët shpejtojnë mesazhet që kalojnë midis trupit dhe trurit. Kokaina nxirret nga gjethet e […]

Kokaina: Cilat janë efektet

Efektet e kokainës mund të zgjatin kurdo nga pak minuta deri në dy orë, në varësi të asaj se si është marrë kokaina dhe nga […]

Kokaina: Toleranca dhe varësia

Njerëzit që përdorin kokainën mund të zhvillojnë një tolerancë shumë të shpejtë ndaj efekteve euforike të kokainës. Kjo e bën të domosdoshme marrjen gjithmonë e […]

Kokaina: Rreziqet në mënyrën e përdorimit

Disa nga efektet afatgjata të kokainës janë të lidhura me metodën e përdorimit të saj. Thithja dëmton linjat e hundëve dhe kalimet nazal-e dhe gjithashtu […]

Përdoruesit e kokainës nën riskun e glaukomës

Kokaina mund të rritë riskun që te një person të zhvillohet sëmundja e syve – glaukoma, një humbje e pamjes deri në 45% (sipas sugjerimeve […]