Zbuloni më poshtë benefitet e të lënit të duhanit dhe se si ta largoni sa më shpejt këtë varësi.

Duhanpirja: Përse duhet të ndalosh pirjen e duhanit

Dëmtimet e shëndetit të shoqëruara me duhanpirjen përfshijnë sëmundje të rrugëve respirator-e dhe mushkërive, kancer mushkërish dhe kancera të tjerë, sëmundje të qarkullimit të gjakut, […]

Përse është e vështirë të shkelmohet zakoni i duhanpirjes?

Eliminimi i nikotinë-s shkakton ndryshime në tru të cilat shpjegojnë përse duhanpirësit kanë një kohë kaq të vështirë kur e lënë duhanin. Deri në 80% […]

Astma dhe pirja pasive e duhanit

Ju ndoshta tashmë e dini se në qoftë se ju keni astmë, ju nuk duhet të pini duhan. Po në lidhje me efektet e pirjes […]

Cigaret elektronike: Terapi apo biznes?

Cigaret elektronike janë fishekë ose enë tymosëse, që rimbushen apo zëvendësohen, të cilat mbajnë një lëng që përmban nikotinë, solventë dhe aroma. Kur një person […]

Lënia e duhanit mund të ndikojë pozitivisht mbi shëndetin mendor

Në mbi 3 vjet, njerëzit që kanë hequr dorë nga duhani, kanë thënë se kanë pakësim të çrregullimeve të humorit dhe problemeve të drogës dhe […]

Produktet dhe shërbimet për ndalimin e duhanit

Terapia e zëvendësimit të nikotinës (TZN) Terapia e zëvendësimit të nikotinës përfshin fashimin, çamçakëzin, inhalatorët dhe tabletat. Këto bëjnë zëvendësimin e nikotinës që mund të […]

Duhanpirja: Cilat janë efektet?

Efektet e çdo droge (përfshirë duhanin) variojnë nga një person te tjetri. Mënyra se si ndikon duhani te një person varet nga shumë gjëra përfshirë […]

Duhanpirja dhe shëndeti dentar

Duhanpirja jo vetëm që dëmton shëndetin në përgjithësi por gjithashtu shkakton probleme në gojën tuaj. Duhanpirja mund të shkaktojë kancer në gojë që shpesh është […]

Duhanpirja përmban rrezik të lartë të zemrës për femrat

Një studim i plotë konfirmon se duhanpirja rrit rrezikun e sëmundjeve të koronareve (CHD) më shumë te femrat se sa te meshkujt, duke nënvizuar shqetësimin […]

Lënia e duhanit: Metoda më popullore e lënies së menjëhershme

Lënia e menjëhershme është mënyra më popullore e lënies së duhanit, e konfirmuar kjo nga një vëzhgim shkencor. Një vëzhgim i Institutit të Kancer-it NSW […]

Duhanpirja pasive: Ekspozimi i paktë mund të shkaktojë probleme të mëdha

Vetëm një orë ekspozim në duhanpirje pasive mund të rezultojë me efekte serioze në zemër dhe mushkëri. Kërkuesit ekspozuan 17 të rritur me kombësi greke […]

Lënia e duhanit: 10 këshilla

Nuk është asnjëherë vonë për të lënë duhanin dhe ka shumë përfitime, pa marrë parasysh se çfarë moshe keni kur ju hiqni dorë. Këtu janë […]

Gjyshja duhanpirëse kalon rrezikun e kancerit tek nipat e mbesat

Një fëmijë, gjyshja e të cilit ka pirë duhan, ka rrezik të dyfishtë për kancer krahasuar me një tjetër fëmijë, gjyshja e të cilit nuk […]

Astma dhe Duhani

Duhani dhe astma nuk kombinohen mirë me njëra–tjetrën. Tymi i duhanit dëmton rrugët e frymëmarrjes të të gjithë duhanpirësve dhe ndaj atyre që janë të […]

Duhani: Çfarë përmban ai

Në tymin e duhanit ka më shumë se 4000 kimikate. Shumë nga këto kimikate janë helmuese dhe të paktën 43 prej tyre janë kancerogjen-e (shkaktojnë […]

Champix pa rrezik vetëvrasjeje

Shqetësimet se pirja në formën e cigares së cessation medicine varenicline (me emër tregtar Champix) është e shoqëruar me një rritje të rrezikut të ideimit […]