Lexoni artikujt e mëposhtëm për të marrë informacione të dobishme rreth përdorimit të drogës dhe varësisë ndaj saj.

Përdorimi i alkoolit në punë

Pothuajse një në 10 punëtorë Australianë pranojnë se ata zakonisht pinë alkool në punën e tyre, ndërsa më pak se një në 100 thonë se […]

Varësia ndaj internetit parashikohet që të jetë një problem madhor për shëndetin publik

Varësia ndaj Internetit mund të zhvillohet në një çështje madhore të shëndetit publik në të ardhmen e afërt, thonë ekspert-ët, dhe përkufizimi i tij si […]

Drogat dhe të rinjtë

Shumë prindër shqetësohen se fëmijët e tyre adoleshentë mund të jenë duke përdorur, ose mund të fillojnë të përdorin drogë. Ndonjëherë përdorimi i drogës mund […]

Përdorimi i drogës mund të lidhet me spermën jonormale

Droga mund të dëmtojë pjellorinë e burrave, sugjeron një studim i kohëve të fundit. Përdorimi i marijuanës mund ndikojë mbi madhësinë dhe formën e spermës […]

A mund të jenë pijet energjike një zgjedhje e gabuar për adoleshentët?

Kërkimet sugjerojnë se sjelljet jo të shëndetshme mund të jenë më të hasura tek ata që konsumojnë pijet energjike. Një studim i ri sugjeron se […]

Programet që tërheqin nga tregu përdorimin e oksidonit luftojnë valën e krimit të heroinës sidomos në njerëzit që jetojnë në zonat malore të izoluara

Autoritetet amerikane kanë prezantuar një program kombëtar për të rimarrë ilaçet e vjetra me recetë në një përpjekje për të ulur lidhjen e drogë-s me […]

Krishtlindjet – Përdorim i lartë i drogave të paligjshme

Përdorimi i drogave të paligjshme ndryshonte kur përdoruesit ishin në gjendje festive, me rritjen e përdorimit të kokainës dhe të ekstazisë në festat e Krishtlindjeve, […]