Zbuloni më shumë rreth atakeve dhe sëmundjeve të enëve të gjakut.

Fibrilacioni atrial

Fibrilacion Atrial (FA) është një çrregullim i zakonshëm i ritmit të zemrës (aritmi). Normalisht, kur jeni duke pushuar, zemra rreh nga 60 deri ne 100 […]

Transplantimet e zemrës

Një transplantim i zemrës është zëvendësimi i zemrës së sëmurë ose të dëmtuar të një personi me një zemër normale të dikujt që ka vdekur […]

Kafeja redukton rrezikun e atakut

Një studim ka zbuluar se gratë që janë konsumuese të rregullta të kafesë kanë një rrezik të ulët për atakun e zemrës. Kërkuesit amerikanë vlerësuan […]

Infarktet e zemrës: Shenjat, simptomat dhe trajtimi

Çfarë është infarkti? Infarkt-i (aksidenti cerebrovaskular CVA apo ataku i trurit) ndodh kur një pjesë e trurit është e dëmtuar ose shkatërruar për shkak se […]

Sëmundja e zemrës dhe Sindroma Marfan

Sindroma Marfan (SM) është një sëmundje e trashëguar që prek indet lidhore (indi lidhor) të trupit, të cilat sigurojnë forcë, suport dhe elasticitet të tendinave (tendinë), […]

Ataku dhe hipertensioni

Presioni i gjaku-t është një matje e forcës së gjakut tuaj që ushtrohet mbi muret e enëve të gjakut ndërkohë që ai udhëton nëpër trupin […]

Rikonfirmimi i lidhjes së kripës me presionin e gjakut

Shpesh kemi dëgjuar se ekziston një lidhje e ngushtë ndërmjet konsumit të tepruar të kripës dhe atakut të zemrës. Kërkuesit, që kanë bërë analizat e […]

Të ngrënit shëndetshëm: Hani si një fshatar jo si mbret mesjetar

Ndërsa jetesa e fshatarëve mesjetarë evropianë nuk do të ishte ajo që sot shumë njerëz do të dëshironin që ta përjetonin, dieta e tyre mund […]

Sëmundja e kllapave të zemrës

 Çfarë është sëmundja e kllapave të zemrës?  Sëmundja e kllapave të zemrës ndodh kur kllapat e saj nuk punojnë ashtu si duhet.  Si funksionojnë kllapat […]

Ataku në zemër në moshën e mesme, mund të jetë më i rëndë për gratë

Arsyet nuk janë të qarta, por sa për fillim, studimi zbuloi se të mbijetuarit meshkuj ishin më të shëndetshëm. Studimi i ri tregon se gratë […]

Përdorimi më i pakët i kripës lidhet me rënien e vdekjeve në Mbretërinë e Bashkuar

Sipas një studimi të kohëve të fundit, një rënie në konsumin e kripës ka të ngjarë që ka luajtur një rol të madh në një […]

Një studim i ri ka zbuluar se disa barna kundër dhimbjeve sjellin rrezikshmëri më të lartë për të patur rrahje të çrregullta të zemrës

Një studim afatgjatë sugjeron se të moshuarit që përdorin qetësues të zakonshëm me recetë, duke përfshirë këtu edhe ibuprofen e dhënë shpesh nëpër receta, mund […]

Sëmundjet e zemrës dhe rrahjet anormale të saj (Aritmia)

Një rrahje zemre e parregullt quhet aritmi, e cila nuk është e njëjtë me pulsin e çrregullt. Në fakt, nuk është e thënë që të […]

Si të veprosh që të mos jesh dhe ti një statistikë për sëmundjet e zemrës!

Statistikat mbi sëmundjet e zemrës janë alarmuese. Është shkaku numër një i vdekjeve në SHBA dhe në botë dhe për më tepër, nuk është e […]

Ndihma e parë për ataket kardiake

Shenjat e atakut përfshijnë: Dobësi, paralizë (paaftësi për të lëvizur), ose ngrirje të fytyrës, veçanërisht në një anë të trupit; Vizion (shikim) që menjëherë bëhet […]

Kokaina rrit ataket e zemrës dhe infarktin e të rinjve

Ataket e zemrës dhe angina e pastabilizuar (sindroma akute koronare) tek të rinjtë po bëhet gjithmonë e më e zakonshme në një hapësirë mbarë botërore. […]

Fibrilacioni atrial: Gjendje e fshehur e zemrës për më shumë se 40 vite

Të paktën 50,000 australianë të moshës mbi 40 vjeç mund të kenë fibrilacion atrial (luhatjet e ritmit të të rrahurave të zemrës). Të dhënat e […]

Aneurizmi

Aneurizmi është një fjalë e përdorur për të përshkruar një ënjtje që ndodh në një arterie ose venë me mure të dobëta. Aneurizmi mund të formohet […]