Zbuloni se çfarë përfaqëson kolesteroli dhe si ndikon ai në shëndetin tuaj, çfarë nënkuptojnë rezultatet e matjes së kolesterolit dhe sesi të zvogëloni nivelin e tij nëse është e nevojshme.

Yndyrat në gjak

Sasia e madhe e yndyrave në gjak mund të shkaktojë një sëmundje të enëve të gjaku-t e cila njihet me emrin hiperlipidemi. Kjo sëmundje shkakton […]

Njohuri suplementare për kolesterolin dhe trigliceridet

Kur përpiqeni të ulni kolesterol-in ose trigliceridet, ju mund të përfundoni në një dyqan vitaminash përballë dhjetëra plotësuesish ushqimorë. Cilët prej tyre ia vlen të […]

Shëndeti i zemrës

Një zemër e shëndetshme ndihmon për të siguruar një jetë të gjatë dhe të shëndetshme. Mbajtja e një diete të dobët, duhani dhe mungesa e […]

Kolesteroli: Kontrolloni nivelet tuaja

Sasia e kolesterolit dhe yndyrave të tjera të njohura si trigliceride në gjaku-n e njeriut janë një indikacion i fortë i mundësisë së atakut të […]

Ngrënia e shpeshtë mund të zvogëlojë nivelin e kolesterolit në gjak

Të ngrënit 6 herë në ditë ose më shumë rezulton në një përqendrim të ulët të kolesterol-it në gjak. Kërkuesit studiuan të ngrënën e më […]

Kolesteroli: Trajtimet për kolesterolin e lartë

Nëse keni kolesterol të lartë, doktori duhet t’ju rekomandojë një dietë dhe duhet t’ju japë këshilla për ndryshim jetese për të paktën 6 javët në vazhdim. […]

Vështrim mbi kolesterolin

Kur niveli juaj i kolesterol-it është shumë i lartë, rritet rreziku për atak në zemër dhe i sëmundjeve të tjera kardiovaskular-e. Niveli i lartë i […]

Ulja e kolesterolit arrihet nëpërmjet ndryshimeve të jetesës

Kolesterol-i është thelbësor për trupin tonë, pasi siguron ndërtimin e blloqeve për membranat qelizore, acidet biliar-e, vitaminën D dhe hormonet e caktuara. Megjithatë, nivelet e […]

Kolesteroli: Cili është objektivi juaj?

Kolesterol-i është një tip yndyre i gjetur në gjak. Edhe pse është i nevojshëm për jetën, kolesteroli njihet si faktor i rrezikshëm i sëmundjeve kardiovaskular-e. […]

Ulja e kolesterolit

Rreziku i zhvillimit të sëmundjes kardiovaskular-e është e përcaktuar nga një numër i ndryshëm faktorësh rreziku. Disa faktorë rreziku, siç janë mosha, seksi dhe familja […]

Kolesteroli

Kolesteroli është një substancë e bardhë që prodhohet nga mëlçia dhe mbahet në gjak nga proteina të veçanta të njohura me emrin lipoproteina. Disa ushqime, […]

Sindroma metabolike

Sindroma metabolike është një tërësi kushtesh – të cilat të gjitha rrisin rrezikun e sëmundjeve të zemrës – që ndodhin së bashku tek një individ. […]

11 mënyra për të pakësuar kolesterolin tuaj kur jeni esëll

Si është kolesteroli juaj? Në qoftë se mendoni që leximi normal që keni pasur në vitin 2004, bën që ende të jeni në rregull, mendoni […]

Një studim i ri ka zbuluar se përdoruesit e statinave për kolesterolin, po konsumojnë më shumë ushqime jo të shëndetshme se më parë

Një studim i ri ka zbuluar se përdoruesit e statinave (medikamenteve që bllokojnë procesimin e kolesterol-it), po konsumojnë më shumë ushqime jo të shëndetshme se […]

Përbërja likopene e domateve ul kolesterolin dhe presionin e gjakut

Një meta analizë ka treguar se konsumimi i lartë i likopenës, një substancë e gjetur tek domatja dhe perimet apo frutat e tjera të kuqe, […]

Konsumimi i mishit të kuq rrit rrezikun e vdekjes

Zëvendësimi i një porcioni të mishit të kuq me arra, redukton rrezikun e vdekjes me 19%, tregoi një studim. Në bazë të një studimi tek […]

Arrat mund të zvogëlojnë nivelin e kolesterolit

Ngrënia e arrave mund të reduktojë nivelin e kolesterol-it dhe mund të ofrojë një strategji të lirë dhe efektive për reduktimin e rrezikut të sëmundjeve […]

Kolesteroli i lartë tek fëmijët

Shenjat klinik-e të aterosklerozë-s (shëndoshjes në zonat e arterieve) mund të shikohen që në hershmëri tek fëmijët. Këto çojnë në dëmtimin progresiv të arterieve duke […]

Kolesteroli dhe arteriet tuaja

Këto 3 diagrama tregojnë sesi prania e kolesterol-it mund të dëmtojë dhe bllokojë arterie-t. 1. Ndërtimi i pllakave në arterie 2. Pllakat bëhen të mëdha […]