Zbuloni simptomat, shkaqet dhe trajtimet për presionin e lartë dhe të ulët të gjakut dhe zbuloni se çfarë konsiderohet presion normal i gjakut.

Mungesa e vitaminës D lidhet me ngushtimin arterial

Dritë e re është hedhur në lidhjen midis vitaminës D dhe sëmundjeve kardiovaskulare (sëmundjet e zemrës dhe atakut) në një studim të pacientëve me nivel […]

Insomnia dhe presioni i lartë i gjakut: Ekziston një lidhje ndërmjet tyre

Njerëzit që kanë insomnia kronike (të vazhdueshme), me kohëzgjatje të shkurtra të gjumit mund të kenë rritje të konsiderueshme të hipertension-it (presionit të lartë gjaku), […]

Shëndeti i zemrës

Një zemër e shëndetshme ndihmon për të siguruar një jetë të gjatë dhe të shëndetshme. Mbajtja e një diete të dobët, duhani dhe mungesa e […]

Presioni i ulët i gjakut

Presioni i ulët i gjakut (hipotension), zakonisht i referohet leximit të presionit të gjakut, në një mesatare nën 100/60 mmHg. Megjithatë, shpesh është i papërfillshëm, […]

Stresi emocional: Ndikues negativ për presionin e gjakut

Stresi emocional sjell presion të lartë gjaku (BP) dhe më vonë probleme shëndetësore. Situatat emocionale, si debatet me partnerin, janë të lidhura me shëndetin e […]

Presioni i gjakut: Cili është objektivi juaj

Presioni i gjakut matet me sigmo-manometër. Ekzistojnë dy presione të gjakut: presioni sistolik dhe presioni diastolik. Presionit i gjakut është matur me milimetrat e merkurit (mmHg), […]

Kakao redukton presionin e gjakut

Produktet e pasura me kakao, siç janë çokollata e zezë, kanë treguar se reduktojnë presionin e gjakut, bazuar kjo në shumë studime shkencore. Flavanols janë […]

Trajtimi i presionit të lartë të gjakut

Mjekët zakonisht e përcaktojnë presionin normal të gjakut, si një lexim që duhet të jetë më pak se 140/90 mmHg. Ku numri i parë përcakton […]

Tensioni i lartë i gjakut dhe sëmundjet e veshkave

Tensioni i lartë i gjakut (hipertension) është shkaktari kryesor i sëmundjeve të veshkave dhe dështimit të tyre (faza fundore e sëmundjes renal-e). Hipertensioni mund të […]

Ataku dhe hipertensioni

Presioni i gjaku-t është një matje e forcës së gjakut tuaj që ushtrohet mbi muret e enëve të gjakut ndërkohë që ai udhëton nëpër trupin […]

Rikonfirmimi i lidhjes së kripës me presionin e gjakut

Shpesh kemi dëgjuar se ekziston një lidhje e ngushtë ndërmjet konsumit të tepruar të kripës dhe atakut të zemrës. Kërkuesit, që kanë bërë analizat e […]

Pranimi i fakteve në lidhje me presionin e ulët të gjakut

Bezdisja që mund ti shkaktoni burrit tuaj duke i kërkuar për të lënë ngritur kapakun e tualetit mund të jetë më e dobishme për shëndetin […]

Ataket dhe presioni i lartë i gjakut

Hipertension-i (presioni i lartë gjaku) është një faktor i rëndësishëm rreziku për atak. Kjo është arsyeja se përse zbulimi dhe trajtimi i presionit të lartë […]

Presioni i ulët i gjakut është i lidhur me lëvizjen

“Thyerja” e të qëndruarit ulur për një kohë të gjatë me një aktivitet të lehtë dhe të moderuar mund të reduktojë presionin e gjaku-t në […]

Hipertensioni

Tensioni ose presioni i gjakut, përshkruan presionin që ushtron  gjaku brenda arterie-ve. Zemra e krijon këtë presion duke pompuar gjak përreth trupit. Matja e presionit […]

Presioni i lartë i gjakut duhet të trajtohet

Hipertensioni (presioni i lartë gjaku) është shkaku kryesor i sëmundjeve të parandalueshme kudo në botë. Është përgjegjës për shumë atake dhe raste të sëmundjes së […]

Vështrim mbi presionin e lartë të gjakut

Presioni i lartë i gjakut (hipertension) është shumë i zakonshëm dhe proporcioni i presionit të lartë të gjakut tek meshkujt dhe femrat rritet me moshën. […]

Presioni i lartë i gjakut

Presioni i lartë i gjaku-t ose hipertension-i është një nga format më të zakonshme të parashikueshme të sëmundjeve dhe të vdekjeve të hershme tek të […]

Dhimbjet e kokës nuk janë shenjë e presionit të lartë të gjakut

Dhimbjet e kokës nuk janë një shenjë e presionit të lartë të gjakut, thanë kërkuesit norvegjezë të bazuar në studimet më të fundit. Në vend […]

Rikthimi i dridhjeve

Marramendje dhe dridhje janë fjalët e përdorura për të përshkruar një shumëllojshmëri të gjerë ndjesish që shumica prej nesh kanë përjetuar. Kjo shpesh mund të […]