Çrregullime të gjëndrës tiroide
 • Dridhje e trupit;
 • Rritje e djersitjes;
 • Humbje e peshës;
 • Nervozizëm;
 • Fryrje ose dhimbje e syve;
 • Dobësim i flokëve.
 • Më pak të zakonshme janë:

  • Çrregullim i zorrëve;
  • Brishtësi e thonjve;
  • Dhimbje e kraharorit
  • Rënie e flokëve;
  • Dhimbje e kokës dhe migrenë;
  • Ënjtje e këmbëve;
  • Dhimbje e barkut;
  • Dhimbje e fytit.

  Jo çdo njeri i ka të gjitha këto simptoma. Ju mund të keni disa nga këto ose ju mund t’i keni të gjitha. Çdo njeri është i ndryshëm.

  Hipotiroidizmi

  Hipotiroidizmi është quajtur “sëmundja e padyshimtë”. Manifestimet që karakterizojnë hipotiroidizmin – një gjëndër tiroide jo-aktive janë:

  Më të zakonshme janë

  • Shtimi në peshë;
  • Kapsllëku i vazhdueshëm;
  • Ndjenja e ftohjes (veçanërisht në duar dhe këmbë) edhe në ditë të ngrohta;
  • Temperatura e ulët bazale;
  • Pulsi i ngadaltë, i dobët;
  • Memoria dhe përqendrimi i dobët;
  • Dobësia e muskujve;
  • Dhimbja dhe ngrirja e muskujve dhe nyjeve;
  • Kolesteroli i lartë;
  • Infertiliteti;
  • Çrregullimet e ciklit menstrual;
  • Rënia e flokëve
  • Zmadhimi i gjëndrës tiroide;
  • Gjëndrat në fyt (vështirësi në gëlltitje);
  • Depresioni, ndryshimi i humorit;
  • Vështirësia në frymëmarrje;
  • Ngadalësimi i procesit të të menduarit;
  • Reduktimi i refleks-eve;
  • Lodhja dhe energjia e dobët (edhe pas 12 orëve gjumë);
  • Pavendosmëria;
  • Ngathtësia;
  • Ngjirja e zërit;
  • Plasaritja në këmbë, bërryla dhe gjunjë;
  • Mpirja (sidomos në duar dhe fytyrë);
  • Ënjtja e fytyrës dhe këmbëve;
  • Flokët dhe thonjtë e brishtë.

  Më pak të zakonshme janë

  • Alergji-të;
  • Dhimbjet e shpinës;
  • Problemet e presioni të gjakut;
  • Rrahje të çrregullta të zemrës;
  • Dhimbje kraharori;
  • Çrregullim tretje;
  • Sy dhe gojë të thatë;
  • Dhimbje koke dhe migrenë;
  • Irritim;
  • Ndjeshmëri të gjinjve;
  • Skuqje të lëkurës;
  • Ngrirje të qafës dhe shpatullave;
  • Çrregullim vizual
  • Marramendje;
  • Rrahje të shpeshta zemre;
  • Dhimbje fyti.

  Edhe njëherë, jo çdo njeri ka simptoma të ngjashme. Mund të keni disa nga këto ose mund t’i keni të gjitha. Çdo njeri është i ndryshëm.

  Pages: 1 2 3 4 5 6