Çrregullime të gjëndrës tiroide

Në lidhje me gjendjen e tiroides, është shumë e rëndësishme për të gjetur një mjek (ose specialist) me një qasje të ndjeshme dhe plot dhembshuri, që është në gjendje për të punuar me ju dhe anasjellas. Komunikimi duhet të jetë i hapur dhe i sinqertë dhe ju duhet të ndiheni komod në bërjen e pyetjeve në lidhje me gjendjen tuaj. Është e rëndësishme për të njohur dhe kuptuar testin e funksionit të tiroides tuaj, dhe duhet të ndiheni konfident për të pyetur mjekun për kopje në lidhje me rezultatet laboratorike.

Trajtimi

Është shumë e rëndësishme për të kërkuar dhe kuptuar çrregullimin tuaj të tiroides përpara marrjes së një vendimi në lidhje me trajtimin. Mjeku do t’ju shpjegojë procedurat më të përshtatshme që lidhen me gjendjen tuaj dhe më pas mund të merrni një vendim, pikërisht në momentin që keni kuptuar gjendjen dhe opsionet e mundshme.

Trajtimi i suksesshëm dhe shërimi nga sëmundja e tiroides kërkon kohë. Për këtë kërkohet dedikimi i pacientit dhe i mjekut.

Mjekime dhe procedura do të kërkohen për të rritur ose reduktuar nivelin e hormoneve të tiroides në qarkullim.

Pacientëve hipotiroidë do t’u jepen ilaçe në formën e tabletave T4, për të kthyer sasinë e hormoneve të tiroides në trup, në normalitet.

Pacientëve hipertiroidë do t’u jepen ilaçe anti-tiroide për të reduktuar sasinë e hormoneve të tiroides të prodhuara nga gjëndrat e tiroides.

Disa pacientë do të shërohen shumë shpejt dhe do të kenë nevojë vetëm shumë rrallë për teste gjaku, për të mbajtur nën kontroll nivelet e hormoneve të tiroides. Për të tjerët, trajtimi i tyre mund të jetë i lodhshëm dhe i komplikuar, dhe mund të kenë nevojë edhe për kirurgji. Mund të duhet një vit ose më shumë për të stabilizuar funksionin e tiroides. Kjo do të varet nga ashpërsia dhe lloji i gjendjes. Në përgjithësi, pacientët e mirë trajtuar dhe të trajtuar në mënyrën e duhur do të shijojnë një jetë të shëndetshme me një rrezik të ulët ndaj problemeve shëndetësore afatgjata.

 

Pages: 1 2 3 4 5 6