Ngrënia e erëzave rregullisht mund të prodhojë përfitime të paimagjinueshme për trurin, duke parandaluar edhe fillimin e demencë-s, pohuan kërkuesit.

Studimet zbuluan se njerëzit që përdornin erëzat një ose dy herë në javë kishin një rrezik më të ulët të zhvillimit të demencës dhe të asaj që njihet si sëmundja Alzheimer.

Profesor Murali, drejtor i laboratorit të shëndetit mendor, gjithashtu pohoi se një erëz e veçantë shumë fitimprurëse për sëmundjen e demencës gjendet tek mustarda.

Gjithashtu, edhe erëza arabe (curcumin) mund të shpërndante pllakat amiloid dhe të parandalonte formimin e pllakave të reja.

Për njerëzit të cilët nuk preferojnë erëzat, rekomandohet përdorimi  i kapsulave që përmbajnë erëza.

Megjithatë, erëzat janë vetëm një nga ingredientët që mund të ngadalësojnë zhvillimin e sëmundjes.