Dhimbja e thembrave

Dhimbja e thembrës më së shpeshti shkaktohet nga një gjendje inflamatore e grupit të trashë të indeve në tabanin e këmbës – e cila është e njohur si tabela e shputës.

Simptomat

Dhimbja e shputës së thembrave është shpesh më e keqja, ajo fillon me hapat e para në mëngjes dhe mund të rritet me qëndrimin në këmbë dhe pas të ushtruarit.

Shkaktarët e dhimbjes së thembrave

Anomali-të bio-mekanike që shkaktojnë probleme të këmbëve janë shkaku i shumicës së rasteve të dhimbjeve të shputës. Ndonjëherë rritja e dhimbjeve të kockave, të shkaktuara edhe nga takat, formojnë probleme të shputës ku nyjet bashkohen me kockën e thembrës, megjithatë, këto nuk janë burimi kryesor i dhimbjes së thembrave.

Trajtimet e dhimbjes së thembrave

Trajtimi i dhimbjeve të shputës mund të përfshijnë pushimin, aplikimin e akullit, ilaçet anti-inflamatore dhe humbje peshe për të reduktuar streset mbi këmbët. Nëse është e nevojshme, mbështille këmbën me një fasho, gjë që rekomandohet për të korrigjuar anomalitë strukturore të këmbës.

dhimbja e thembrave