Dhimbjet e qafës: Trajtimi

Dhimbjet e qafës janë një problem i zakonshëm që prek rreth dy të tretat e të rriturve në një moment të caktuar të jetës së tyre. Ekzistojnë një shumëllojshmëri trajtimesh; trajtimi më i përshtatshëm për ju varet nga shkaku i dhimbjes së qafës dhe sesa e rëndë është ajo. Për pjesën më të madhe të njerëzve, trajtimi është një kombinim i ilaçeve, ushtrimeve dhe terapive të relaksim-it.

Është e rëndësishme të theksohet se ka prova shkencore që vërtetojnë efektivitetin e shumë terapive të përdorura për të trajtuar dhimbjet e qafës. Mjeku juaj mund t’ju këshillojë trajtimet që kanë më shumë gjasa që të jenë më të dobishme për ju.

Dhimbjet e qafës kanë nevojë për trajtim të menjëhershëm

Dhimbjet e forta të qafës ndodhin pas një lëndimi të qafës që mund të jetë një problem serioz dhe ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj menjëherë. Gjithashtu, në qoftë se ju keni probleme me dhimbjet e qafës dhe simptoma të tilla si dhimbje, mpirje, ndjesi shpimi gjilpërash, ose dobësi në krahët apo këmbët, sidomos nëse këto simptoma vijnë papritur ose përkeqësohen papritur, ju duhet të shihni mjekun tuaj menjëherë.

Trajtimet për dhimbjet afatshkurtra të qafës

Vazhdoni lëvizjet

Në ditët e sotme qëndrimi i zgjatur në shtrat nuk është i rekomandueshëm për dhimbjet e qafës. Në fakt, shumica e profesionistëve të shëndetësisë rekomandojnë që pjesa tjetër duhet të jetë e kufizuar për një ditë ose dy ditë pas fillimit të dhimbjeve të qafës. Përjashtimet për këtë janë në qoftë se ju keni një problem nervor ose një lëndim të tillë si një dëmtim apo thyerje.

Nuk ka asnjë dëshmi se mbështetëset e qafës do të lehtësojnë dhimbjet e qafës apo përmirësojnë funksionin në njerëzit me dhimbje qafe.

Duke vazhduar për të lëvizur kokën dhe qafën tuaj si zakonisht, ju mund të zvogëloni dhimbjen dhe të parandaloni zhvillimin e mëtejshëm të ngurtësisë së qafës. Megjithatë, ju duhet ende të përpiqeni të shmangni lëvizjet e shpejta, pozicionet që dhembin dhe çdo aktivitet që ju mendoni se mund të ketë shkaktuar dhimbje.

Pakot e ngrohta ose të akullta

Pages: 1 2 3 4 5 6