diabeti-dhe-shendeti-seksual

Problemet seksuale si rezultat i të paturit diabet mund të prekin si femrat ashtu edhe meshkujt me diabet. Gjithashtu, këto probleme seksuale të shëndetit mund të jenë mjaft të zakonshme ndërmjet njerëzve me diabet, dhe ato shpesh nuk diskutohen gjerësisht. Lajmi i mirë është që shpesh ka trajtime që mund t’ju ndihmojnë nëse ju jeni duke vuajtur nga problemet e seksit të lidhura me diabetin. Kështu që mos e humbni shpresën, të paturit e diabetit nuk do të thotë që jeta juaj seksuale duhet të vuajë.

Problemet seksuale tek njerëzit me diabet

Ekzistojnë disa arsye se përse meshkujt me diabet mund të vuajnë nga problemet seksuale. Disa nga këto probleme nuk janë të ndryshme nga ato që popullsia e përgjithshme e meshkujve mund të ketë.

Shkaqet e problemeve seksuale tek meshkujt me diabet mund të ndahet përafërsisht në:

  • Problemet me ereksionin si rezultat i dëmtimit të nervave ose vena-ve të gjaku-t që furnizojnë penisin;
  • Problemet me ereksionin si rezultat i kontrollit të dobët të sheqerit në gjak; dhe
  • Problemet me ereksionin si rezultat i stresit ose frikës për të mos qenë në gjendje për të arritur ereksion.

Nervi dhe dëmtimi i enëve të gjakut

Dëmtimi nervor, ose neuropatik siç është i njohur, mund të vijë për shkak të dëmtimeve të vazhdueshme nga niveli i lartë i sheqerit në gjak që sjell oksigjen dhe ushqyes të nervave. Kur nervat janë të dëmtuara ata nuk janë në gjendje për të transmetuar sinjale siç duhet.

Nëse nervat që furnizojnë penisin janë të dëmtuar, edhe pse ju mund të keni stimul-im mendor për të bërë seks, mesazhi i trurit nuk arrin në penis dhe ai nuk përgjigjet. Ju gjithashtu mund të vuani nga ejakulim-i, probleme që lidhen me dëmet nervore.

Ashtu sikundër enët e gjakut dëmtojnë nervat, dëmet nervore mund të dëmtojnë enët e gjakut dhe t’i ngushtojnë ato. Nëse enët e gjakut që furnizojnë penisin ngushtohen, gjaku nuk mund të rrjedhë  mjaftueshëm shpejt për të bërë ereksion-in dhe për ta mbajtur atë.

Një problem tjetër që mund të ndodhë me venat e gjakut është ateroskleroza.

Pages: 1 2 3 4