Duhanpirja pasive: Ekspozimi i paktë mund të shkaktojë probleme të mëdha

Vetëm një orë ekspozim në duhanpirje pasive mund të rezultojë me efekte serioze në zemër dhe mushkëri.

Kërkuesit ekspozuan 17 të rritur me kombësi greke për një orë në pirje pasive duhani në një dhomë me mjedis të kontrolluar. Pas kësaj ata matën ulje të aftësive fizike në ushtrimin e biçikletës (Heart 2010; 96: 860-64).

Vullnetarët meshkuj patën 36% rënie të fuqisë mashkullore krahasuar me përpara ekspozimit, ndërsa femrat vullnetare rënie 38.7%. Efekti vazhdoi për deri në 3 orë pas ekspozimit ndaj tymit të duhanit.

Ritmi i zemrës dhe presioni i gjaku-t u rritën në mënyrë sinjifikative pas gjendjes së duhanpirjes dhe funksioni i mushkërive ra në mënyrë të ndjeshme.