Çfarë po ndodh në këtë fazë të zhvillimit?

Me fëmijën tuaj

Ndërsa fëmija juaj 4 vjeçar përgatitet të hyjë në arsimin parashkollor, ai/ajo mund të jetë në gjendje madje edhe të shkruajë emrin e vet dhe kënaqet duke krijuar fjalë qesharake. Imagjinata dhe realiteti ndonjëherë mund të jenë pak të përziera dhe “shokët dhe shoqet” e  përfytyruar mund të fillojnë të shfaqen.

Me ju

Në qoftë se fëmija juaj është paksa fjalëshumë, ju mund ta gjeni veten të bezdisur nga koha në kohë. Por të dëgjuarit është i rëndësishëm, ai shton besimin e tyre, i ndihmon ata të fitojnë aftësi të reja në gjuhë dhe forcon lidhjen midis jush. Kur vjen puna për sjelljen, shpërthimet e vjetra përsëri ka të ngjarë të ndodhin, por jeta do të jetë më e lehtë kur ata fillojnë të reagojnë më shumë me arsye.