19168036_heartra

Ky mjet vlerëson mundësinë e zhvillimit të sëmundjeve koronare të zemrës gjatë 10 viteve të ardhshme. Kjo lidhet me rrezikun e zhvillimit të anginës, të paturit e një ataku në zemër apo të vdekurit nga sëmundjet koronare të zemrës.

Llogaritësi vlerëson rrezikun tuaj, duke përdorur informacionin nga një studim i njohur amerikan i quajtur Studimi i Zemrës Framingham. Do të ju duhet që të dini rezultatet e testit të kolesterolit.

Vini re se ky llogaritës:

  • është i përshtatshëm vetëm për të rriturit ndërmjet moshave 30 dhe 79;
  • nuk është i përshtatshëm për njerëzit që tashmë e dinë që kanë sëmundje të zemrës ose diabet; dhe
1. A jeni mbi 55 vjeç? Po Jo
2. A jeni mbi 45 vjeç dhe keni presion të lartë të gjakut? Po Jo
3. A jeni mbi moshën 45 vjeç dhe jeni mbipeshë ose obez (indeksi i masës trupore 26-30 ose 31+)?
Po Jo
Zbuloni indeksin e masës tuaj trupore ( TESTONI VETEN )
4. A jeni mbi 45 vjeç dhe keni një pjesëtar familjeje me diabet? Po Jo
5. A keni pësuar ndonjëhere atak në zemër ose a vuani nga semundja e zemrës? Po Jo
6. A keni patur ndonjëherë nivele të larta të sheqerit në gjak gjatë shtatzënisë (diabeti gestational)? Po Jo
7. A keni përjetuar ndonjëherë një rritje ose një rritje të butë të testit të sheqerit në gjak? Po Jo
8. A e keni ju sindromën policistike ovariane (të vezoreve)? Po Jo