Humbja e flokëve: Opsionet e trajtimit

Produktet mjekësore për trajtimin e humbjes së flokëve, janë klasifikuar si ilaçe që merren vetëm në farmaci ose vetëm me recetë. Trajtimi i hershëm i humbjes së flokëve të trashëguar është më i suksesshëm kur fillon në shenjat e para të trashjes së flokëve. Trajtimi duhet të jetë i vazhdueshëm për të ruajtur ri-rritjen. Nëse trajtimi ndalohet, ri-mbirja ndalon dhe humbja e flokëve fillon përsëri. Efektiviteti i trajtimit nuk mund të matet për mbi 12 muaj.

procesi i renies se flokut

Locioni minoxidil (siç është Rogaine), mund të zvogëlojë procesin e  humbjes së  flokëve të trashëguar, por jo të gjitha flokët do të rriten përsëri. Ju duhet të aplikoni locionin në skalpin tuaj, kur ajo të jetë e thatë dhe ta lini atë për të paktën 4 orë pas aplikimit.

Ju nuk duhet ta kaloni dozën e rekomanduar, pasi mbidoza nuk do të sjellë një rritje më të mirë apo më të shpejtë. Efekti anësor më i zakonshëm është një skalp i kruajtshëm.

Ju duhet gjithmonë të lani duart pas aplikimit të locionit dhe të shmangni vendosjen e tij në sy, hundë dhe gojë. Kur merret në formën e tabletës, minoxidil është përdorur për të trajtuar presionin e lartë të gjaku-t dhe nëse aksidentalisht gëlltitet mund të prekë funksionin normal të zemrës dhe presionin e gjakut.

Ky produkt nuk duhet të përdoret nga gratë gjatë shtatzënisë ose të ushqyerit me gji.

Tabletat finasteride (Propecia) janë një trajtim tjetër i pranishëm me recetë, por janë për trajtimin e rënies së flokëve vetëm tek meshkujt.