Idetë e rritjes së kalciumit për dietën tuaj

Më poshtë do të gjeni 12 ide që do t’ju ndihmojë në rritjen e marrjes së kalciumit. Marrja ditore e rekomanduar për kalciumin, për të rriturit dhe adoleshentët, është ndërmjet 1000 mg dhe 1300 mg, në varësi të moshës dhe seksit. Zakonisht ndërmjet prodhimeve bulmetore që merren çdo ditë, duhet të merret mjaftueshëm kalcium për të mbajtur kockat tuaja të shëndetshme dhe të forta.

Ide për rritjen e sasisë së kalciumit

250 mL gota me qumësht të ftohtë Kek me fruta, reçel dhe 200 g kos
Përzierje qumështi me fruta 2 feta djathë me biskotë
200 g kos ose 300 g ëmbëlsirë 200 g kos të ngrirë
2 feta djathë në tost Qumësht pluhuri i skremuar ose djathë i integruar me patate
Fruta të prera 300 g në krem – karamel Djathë parmexhano në makarona
Mëngjes me qumësht dhe fruta Provoni  200 g kos të thjeshtë, duke ja hedhur sipër sallatës tuaj

Burimet e kalciumit

Secila nga këto elementë do të sigurojë 300 mg kalcium.

Secila nga ushqimet e mëposhtme do të sigurojë 300 mg kalcium
250 mL (1 filxhan) qumësht 40 g djathë i fortë
200 g kos 5 filxhan zarzavate
150 g bajame 200 g tofu me kalcium
20 feta bukë të bardhë 1 kg brokoli
6-8 portokalle 1.5 qumësht
150 g salmon i kuq 100 g sardele