Gjithçka që duhet të dini rreth kancerit të gjirit

Kanceri gjirit është gjithnjë e më i zakonshëm në botën perëndimore. Si kanceri më i zakonshëm ndërmjet grave ai normalisht është edhe i frikshëm, dhe zbulimi i gjëndrave të gjoksit mund të jetë një eksperiencë traumatik-e. Për fat të mirë, shumica e gjëndrave të gjirit nuk janë kanceroze. Megjithatë, për ato pak që janë, shumë kërkime kanë arritur në menaxhimin e tyre. Kirurgji-a është larguar nga mastektomi-a radikal-e disa dekada më parë. Rindërtimi i gjirit shpesh është një ofertë. Kemioterapia dhe terapia hormonale janë armët shtesë që mjekët kanë në dispozicion të tyre. Pra, lexoni më shumë për të mësuar në lidhje me kancerin e gjirit.

Çfarë është kanceri i gjirit?

Kanceri është një sëmundje ku qelizat e trupit shumohen shumë më shpejt sesa normalisht. Kjo rritje e pakontrolluar e numrit të qelizave rezulton në një gjëndër e cila është e njohur si tumor. Këto qeliza abnormale mund të prekin indet dhe organ-et afër tyre dhe mund të përhapen edhe nga enët limfatike në pjesë të tjera të trupit. Kjo është arsyeja pse mjekët kontrollojnë nyjet limfatike nën krah, nëse ju keni kancer të gjirit – për të parë nëse qelizat e kancerit të gjirit janë përhapur në nyja limfatike nëpërmjet sistemit limfatik (sistemi limfatik).

A janë të gjitha kokrrat e gjirit kanceroze?

Jo të gjithë kokrrat janë kancer i gjirit. Në fakt shumica e kokrrave të gjirit janë beninje – kjo do të thotë jo-kanceroze.

Ndryshimet fibrocistike janë një shkak shumë i zakonshëm i kokrrave beninj-e në gji. Ata mund të bëjnë që gjiri juaj të ndihet viskoz ose i grimcuar. Fibrozë nënkupton formimin e indeve fijore – kjo është si një ind. Më shumë se gjysma e të gjitha grave do të kenë ndryshime fibrocistike në një fazë në jetën e tyre, zakonisht para se të fillojnë periodat.

Qeskat e mbushura fluid-e, të quajtur cist-e dhe depozitat e kalcium-it janë shkaqe të tjera të ndryshimeve beninj-e të gjirit.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11