belije

Nuk është vetëm sasia e yndyrnave që ju keni në trup, por gjithashtu edhe se në ç’vënd të trupit tuaj janë përqëndruar yndyrnat që ndikojnë në shëndetin tuaj. Të rriturit që përqëndrojnë sasinë më të madhe të yndyrnave të tyre përreth belit kanë një rritje rreziku të presionit të lartë të gjakut, diabet tipi 2, sëmundje të zemrës dhe atakut, krahasuar me ato që kanë të njëjtën sasi yndyre por të përqëndruar në ije dhe kofshë.

Matja e raportit tuaj bel me ije është një mënyrë e thjeshtë për të parë sesa peshë ju mbani përreth barkut në krahasim me ijet tuaja. Kjo është përcaktuar për njerëzit e moshës 18 vjeçare dhe më të vjetër.

Ndiqni këto hapa për të punuar me raportin tuaj bel me ije:
1. Vendosni masën e belit tuaj
Ndërkohë që qëndroni në këmbë me stomakun tuaj të relaksuar, masni belin tuaj në pikën e saj më të ngushtë (kjo është zakonisht në pjesën e kërthizës suaj).
cm
2. Vendosni masën e ijeve tuaja
Ndërkohë që qëndroni në këmbë, matni ijet tuaja në pjesën e tyre më të gjërë (kjo është zakonisht në pjesën më të gjërë të kockës).
cm

Llogarit Anullo