Gjysma e meshkujve që janë të diagnostikuar me kancer janë duke përdorur terapitë komplementare ose alternative krahas trajtimit të tyre, sugjeruan kërkuesit.

Rreth 400 meshkuj të cilët morën pjesë në një shërbim ambulator të kancerit u pyetën në lidhje me përdorimin e tyre të terapisë CAM, dhe 61% thanë se kishin bërë “në një farë mënyre” të njëjtën gjë.

Kjo ra në 53% të cilët ishin duke përdorur aktualisht CAM, sipas studimit të psikologjisë nga Dr. Nadja Klafke – Universiteti i Adelaide.

“Shumë terapi komplementare kanë ndihmën potenciale për të ndihmuar në reduktimin e efekteve anësore të zakonshme të trajtimit të kancerit dhe simptomave të sëmundjes”, tha Ms. Klafke.

“Popullariteti i përdorimit të CAM nga vuajtësit e kancerit duket se pasqyron përfitimet -reale ose të perceptuara- nga ata që i përdorin”.

Suplementet dietike janë terapitë natyrale më të zakonshme të përdorura nga meshkujt që vuajnë kancerin, ku 36% raportuan përdorimin.

Teknikat e relaksim-it dhe të meditimit ishin raportuar nga 15% e meshkujve.

Përdorimi i CAM ishte njësoj i barabartë ndërmjet të gjitha diagnozave të kancerit, që përfshijnë prostatën (prostata), infeksionet e gjaku-t, kancerin e mushkërive dhe atë të zorrëve.

Vetëm 10% e pacientëve i raportuan specialistëve të tyre të kancerit duke ju referuar përdorimit të CAM.

“Një kuptim më i mirë i rolit, arsyeve për përdorimin dhe përfitimet e CAM mund të çojnë në qasjet më holistike për kujdesje”, tha zonja Klafke.