aloe-vera

Aloe Vera është me të vërtetë një bimë mjaft e jashtëzakonshme. Ajo është një bimë e lëngshme dhe pjesë e familjes së zambakut (Liliaceae) – e njëjta familje ku bëjnë pjesë edhe hudhra e qepa.
Pjesë të ndryshme të bimës përdoren për efekte të ndryshme në trupin tonë dhe Aloe Vera ka dy mënyra aplikimi, si të brendshme ashtu dhe të jashtme.
Më pëlqen shumë të shtrydh pjesën e brendshme të bimës Aloe, madje unë e shtoj atë në pijet e mija me fruta për të fituar disa nga vetitë e kësaj bime të jashtëzakonshme. Sigurohuni që të lexoni me kujdes seksionin e fundit të artikullit, në lidhje me mbipërdorimin e kësaj bime si dhe rekomandimet e dozave se si duhet ta përdorni atë.
Aloe Vera përmban mbi 200 komponentë aktivë duke përfshirë vitamina, minerale, aminoacide-t, enzimat, polisaharid-et dhe acidet yndyrore. Nuk është çudi që kjo bimë përdoret për një gamë kaq të gjerë kurash dhe recetash. Pjesa më e madhe e fletës së Aloe Vera është e mbushur me një substancë në formë xheli, jo të turbullt (me pamje të qartë) e cila është rreth 99% ujë.
Njerëzimi ka përdorur Aloen për qëllime terapeutik-e për më shumë se 5000 vjet. Lista e përfitimeve dhe efekteve për këtë bimë të mrekullueshme është e gjatë.
Kjo është një listë e 12 përfitimeve dhe përdorimeve mjekësore më të mira të Aloe Vera:

1. Aloe Vera është e pasur në vitamina dhe minerale:

Aloe Vera përmban shumë vitamina duke përfshirë vitamina A, vitamina C, vitamina E, acid folik, kolinë, vitamina B kompleks (B1-tiamin, B2-riboflavin, B3-niacin, B6-piridoksin). Aloe Vera është edhe një nga bimët e pakta që përmban vitaminën B12.
Disa nga 20 mineralet që gjenden tek Aloe Vera përfshijnë: kalcium, magnez, zink, krom, selen, natrium, hekur, kalium, bakër, mangan.

2. Aloe Vera është e pasur me aminoacide dhe acide yndyrore

Aminoacidet janë blloqet e ndërtimit të proteinave. Ka rreth 22 aminoacide që janë të nevojshme për trupin e njeriut dhe 8 prej tyre janë thelbësore. Vlera e aminoacideve që gjenden tek Aloe varion nga 18-20, bashkë me 8 aminoacidet esenciale.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7