Rregulla të thjeshta për rritjen e fëmijës

Sjellja e fëmijëve është një nga punët më të vështira dhe më të rëndësishme që çdonjëri prej nesh merr përsipër. Autori amerikan Robert Fulghum sugjeron këto 10 rregulla të dobishme:

1.  Fëmijët nuk janë kafshë shtëpiake.

2.  Jeta që ato në të vërtetë jetojnë dhe jeta që i transmetoni atyre nuk është e njëjtë.

3.  Mos merrni shumë personalisht atë që fëmijët bëjnë.

4.  Mos i mbani “letrat” hapur për to–një memorie e shkurtër është më e domosdoshme.

5.  Pisllëku dhe rrëmuja janë një terren ushqyes për mirëqenien.

6.  Qëndroni larg dhomave të tyre pas pubertet-it.

7.  Qëndroni jashtë miqësisë së tyre dhe jetës së tyre intime, përveç nëse ato ju përfshijnë vetë.

8.  Mos u mërzisni nëse ato asnjëherë nuk ju dëgjojnë; shqetësohuni që ato gjithmonë ju vështrojnë.

9.  Mësoni nga ato; ato kanë shumë për t’ju mësuar.

10. Dashurojini ato gjatë; lejojini të largohen herët.