Ekspert-ët po bëjnë thirrje për kontrolle më të rrepta të rregullimit të infeksionit dhe kërkesave të akreditimit për të zvogëluar numrin në rritje të infeksioneve të transmetueshme përmes akupunkturë-s.

Profesor Patrick Woo nga Universiteti i Hong Kongut tha se udhëzimet e duhura të kontrollit ishin të nevojshme për të trajtuar numrin e infeksioneve që janë raportuar, të cilat kishin të ngjarë që të ishin “vetëm maja e ajsbergut”.

Ndërsa shumica e pacientëve mbulohen nga infeksionet, deri në 10% raportuan prodhimin e qelb-it, infeksioneve bakteriale, duke u dhënë fund problemeve serioze që përfshijnë shkatërrimin e nyjeve, dështimin e organeve, sëmundjen e ngrënies së mishit dhe paralizë, tha ai.