Femrat dhe meshkujt e gjithë botës, më së fundmi duhet të festojnë për arsyen madhore se këmbët e shëndosha mbrojnë kundër sëmundjes kardiovaskular-e dhe vdekjes së parakohshme.

Kërkuesit danezë zbuluan se ndërmjet 2800 meshkujve dhe femrave, ato me një perimetër më të vogël se 60 cm kishin një rrezik në rritje të vdekjes së parakohshme, sëmundjes kardiovaskulare dhe asaj koronare. Ato me perimetrin më të vogël kishin më shumë se 2-fishin e rrezikut për vdekje.

Kërkuesit sugjerojnë që rreziku mund të jetë i lidhur me masën shumë të ulët muskulare. Të ushtruarit fizik është shumë i rëndësishëm pasi rrit masën muskulare.