Foshnja juaj, pak sa mbi 3.75 cm afërsisht sa madhësia e një fiku dhe tashmë është plotësisht e formuar. Duart së shpejti do të hapen dhe do të mbyllen në grushte, po fillojnë të duken kicat e vegjël të dhëmbëve dhe disa prej kockave po fillojnë të forcohen.

Ajo tashmë është e angazhuar me shtriqje e shkelmime, dhe lëvizjet e saj të vogla janë kaq të lehta, saqë duken si balet në ujë. Këto lëvizje do të bëhen më të shpeshta ndërkohë që trupi rritet dhe bëhet më i zhvilluar dhe më funksional. 2Ju nuk do ta ndjeni akrobacinë e foshnjës tuaj edhe për një a dy muaj të tjerë dhe as nuk do ta vini re lemzën e saj, tani që po formohet diafragma.

Në qoftë se jeni si gratë e tjera, ju ndjeheni paksa më shumë energjike tani dhe të përzierat mund të fillojnë t’ju pakësohen. Fatkeqësisht ju mund të vuani nga kapsllëku (i shkaktuar nga ndryshimet hormonale që mund të ngadalësojnë tretje-n) dhe nga urthi (përsëri hormonet, që e lirojnë kllapën midis stomaku-t dhe ezofag-ut). Vetëm mbani mend, e gjithë kjo parehati është për një kauzë të mirë.

Mos u shqetësoni në qoftë se të përzierat jua kanë bërë të pamundur të hani një larmi të gjerë ushqimesh të shëndetshme ose në qoftë se ende nuk keni shtuar shumë peshë (shumica e grave shtojnë 1.8 deri 2.25 kg gjatë tremujorit të parë). Oreks-i ka të ngjarë t’ju kthehet shpejt dhe ju përsëri do të filloni të shtoni nga 0.45 kg në javë.

Mësoni se cilat nga simptomat tuaja janë normale dhe cilat janë shenjë e diçkaje që nuk shkon mirë. Ju ndoshta jeni duke bërë pyetje të tilla si: A mund të vazhdoj të shkoj në mësimet e vallëzimit? A mundet që airbag-ët në makinë ta dëmtojnë foshnjën? Cilat nga medikamentet për të ftohurën janë të parrezikshme për t’i marrë tani? Gjeni çfarë është e parrezikshme dhe çfarë jo gjatë shtatzënisë.

3 pyetje rreth…Sigurisë së ushqimeve gjatë shtatzënisë.

Pages: 1 2 3 4