Këtë javë foshnja juaj peshon paksa më shumë se 1.8 kg dhe e ka kaluar gjatësinë prek 43 cm (pothuaj sa madhësia e një ananasi). Ajo po e humbet me shpejtësi atë pamje të huaj të rrudhosur dhe skeleti po i forcohet. Kockat në kafkën e saj nuk janë ngjitur bashkë, gjë që i lejon ato të lëvizin dhe të ndërlidhen lehtë me njëra-tjetrën, duke e bërë më të lehtë përshtatjen me kanalin e lindjes. 2(Presioni në kokë është kaq i madh saqë shumë foshnja linden me një pamje konike të kokës). Këto kocka nuk ngjiten plotësisht deri në adoleshencën e hershme, kështu që ato mund të rriten me zgjerimin e trurit dhe indeve të tjera gjatë fëmijërisë dhe adoleshencës.

Si po ndryshon jeta juaj:

Ndërsa foshnja e mbush edhe më shumë barkun tuaj, shumë gjëra fillojnë të ndryshojnë: Më parë ju ecnit me elegancë, tani mund ta gjeni veten duke u tundur në ecje. Gjetja e një pozicioni të lehtë për t’u ulur, e sidomos për të fjetur, po bëhet gjithnjë e më shumë një sfidë.

Mundet që të ndjeni njëfarë dhimbje dhe mpirje në gishtat, kyçet dhe duart. Ashtu si shumë nga indet e tjerë në trupin tuaj, ato të kyçit tuaj mund të mbeten fluid-e, gjë që mund ta rrisë presionin në tunelin e kyçit, një kanal i kockës në kyçin tuaj të dorës.

Nervat që kalojnë përmes këtij tuneli mund të përfundojnë të pickuar, gjë që krijon mpirje, therje ose dhimbje djegëse, apo edhe një dhimbje të mbytur. Provoni të lidhni diçka për ta stabilizuar kyçin e dorës ose mbështeteni krahun me një jastëk kur flini. Në qoftë se puna juaj kërkon lëvizje të përsëritura të dorës (p.sh. në një tastierë ose në një linjë montimi), i shtrini duart gjatë pushimeve, gjë që duhet ta bëni shpesh.

Shumë gra ende ndjehen seksi në këtë fazë dhe partnerët e tyre shpesh bien dakord. Ju mund t’ju duhet të bëni disa korrigjime, por për shumicën e grave, seksi gjatë shtatzënisë është i mirë deri sa shpërthejnë ujërat apo fillojnë dhimbjet e lindjes.

3 pyetje rreth…monitorimit të lëvizjeve të foshnjës tuaj

1- Sa shpesh duhet t’i ndjej lëvizjet?

Pages: 1 2 3