Foshnja juaj po pret të përshëndesë botën! Vazhdon të krijojë një shtresë dhjami që do ta ndihmojë të kontrollojë temperaturën e trupit pas lindjes. Ka mundësi që të jetë i gjatë rreth 50 cm dhe peshon pak më shumë se 3.2 kg, pothuaj me madhësinë sa një shalqi i vogël. 2(Djemtë priren të jenë pak më të rëndë se vajzat). Shtresat e jashtme të lëkurës po bien ndërkohë që formohet lëkurë e re nën të.

Si po ndryshon jeta juaj:

Në secilën nga vizitat tashmë javore tuajat, mjeku do të bëjë një ekzaminim abdominal për të kontrolluar rritjen dhe pozicionin e foshnjës. Mund të bëjë edhe një ekzaminim të brendshëm për të parë nëse qafa e mitrës e ka filluar maturim-in: zbutjen, hollimin dhe fryrjen (hapjen). Por edhe armatosur me këtë informacion, ende nuk ka ndonjë mënyrë për mjekun që të parashikojë saktësisht kur do të vijë në jetë foshnja juaj. Në qoftë se e kaloni datën e pritshme, mjeku do të programojë një testim të fetus-it (zakonisht një sonogramë) pas javës së 40-të, për t’u siguruar që vazhdimi i shtatzënisë është i parrezikshëm. Në qoftë se dhimbjet e lindjes nuk ju fillojnë vetë, shumica e mjekëve do ta stimuloj-në lindjen kur ju të jeni midis një dhe dy javëve vonesë, ose më herët në qoftë se ka ndonjë indikacion që rreziku i pritjes është më i madh se rreziku i lindjes së foshnjës pa vonesë.

Ndërsa jeni duke pritur, është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje lëvizjeve të foshnjës dhe t’i bëni të ditur menjëherë mjekut tuaj kur ju duket se ato pakësohen. Foshnja juaj duhet të jetë aktive deri në lindje, dhe një ngadalësim i aktivitetit mund të jetë shenjë e një problemi. Gjithashtu thirreni atë në qoftë se mendoni se mund t’ju kenë shpërthyer ujërat.

Pages: 1 2 3 4