Abstenuesit e alkoolit mund të kenë pasoja në shëndet

Ndërkohë që të gjithë njerëzit janë në dijeni për pasojat që vijnë nga konsumimi i tepërt i alkoolit, dëshmitë kanë treguar se edhe abstenuesit mund të kenë pasoja shëndetësore.

Bazuar në studimin në lidhje me zakonin e të pirit dhe status-in e shëndetit mendor të 38,00 individëve, kërkuesit norvegjezë kanë zbuluar se anti-analkoolistët janë në rrezik të lartë ndaj zhvillimit të depresion-it, krahasuar kjo me njerëzit që pinë në mënyrë të moderuar.

Ndërkohë që faktorë të tjerë siç janë mosha, statusi i shëndetit fizik dhe numri i caktuar i miqve të ngushtë që njeriu ka, duhet të numërohen dhe konsiderohen për disa nga këto efekte, thanë autorët.

Një faktor tjetër është që 14 % e njerëzve që ishin anti-alkoolistë, më parë kanë qenë konsumues të mëdhenj alkooli, tha autori.