Përdorimet

Infeksionet e traktit urinar.

Efektet anësore

Marrje mendsh, dhimbje koke, ndjesi të vjelle, vjellje, tension intrakranial i rritur, vertigo (humbje ekuilibri), konfuzion, reaksione në lëkurë, acidozë metabolike.

Dozimi

Fëmijët 3 muaj-12 vjeç: oral-isht (nga goja), 55 mg/kg/ditë çdo 6 orë;

Të rriturit: 1 g çdo 6 orë, (2 javë).

Format farmaceutike dhe dozat

Tableta: 500 mg.

Suspension: 300 mg/5 mL.