Përdorimet

Parandalimi dhe trajtimi i rinit-it (inflamacion i mukozave të hundës) sezonal dhe vazomotor (nga ndryshimet e madhësisë së enëve të gjaku-t), trajtimi i astmës bronkial-e tek pacientët të cilët kanë nevojë për trajtime kronike me kortikosteroide.

Efektet anësore

Efektet lokale përfshijnë tharje e irritim hunde dhe fyti, epitaksi, dhe rallë ulcerë, çrregullime të të nuhaturit dhe shijes, glaukoma dhe tension intraokular i rritur.

Dozimi

Të rriturit dhe fëmijët mbi 6 vjeç 100 mcg (2 inhalime), 2 herë në ditë, maksimumi 400 mcg/ditë. Pasi të qetësohen simptomat vazhdohet me 50 mcg 2 herë në ditë.

Format farmaceutike dhe dozat

Aerosol nazal: 50 mcg/inhalim.