Foshnja juaj po bëhet më i mirë në lokalizimin e objekteve shumë të vegjël dhe në ndjekjen e tyre në lëvizje. Në këtë pikë, ajo mund të jetë e aftë ta njohë një objekt pasi të shohë një pjesë të tij, si p.sh. një pjesë të lodrës së saj të preferuar që del jashtë nga poshtë batanijes. Kjo do të jetë bazë për lodrat kukafshehthi që ju do të luani me të në muajt e ardhshëm. Gjithashtu, ajo mund të ndjekë një objekt që është jashtë sferës së saj të shikimit.

Ju mund të vini re që ajo do të arrijë një bllok (apo një objekt tjetër) në tryezë në qoftë se e mbani afër dhe në qoftë se ka arritur një, mund të tentojë për të kapur një të dytë.

Marrja e një dadoje

Fillimi i punës së një dadoje është një vendim i rëndësishëm. Ndoshta pjesa më e vështirë është gjetja dhe zgjedhja e dikujt që ju pëlqeni dhe kini besim. Pyetja e miqve, fqinjëve dhe prindërve të tjerë të rinj për referenca është një goxha rrugë për të lokalizuar kandidatët.

Një alternativë tjetër është të këmbeni kohën e kujdesit për foshnjën me një prind apo një çift tjetër që kujdeset për fëmijët.

Ka një numër faktorësh të rëndësishëm për t’u marrë në konsideratë kur zgjidhni një dado, duke përfshirë moshën, përvojën, njohjen e karakteristikave të fëmijëve dhe ndihmën e parë. Kërkimi për referenca është një fillim i mirë, siç është dhe një intervistë e hollësishme për t’ju ndihmuar ju që të mësoni mbi karakterin e dados, personalitetin dhe kualifikimet.

Gjithashtu, ndiqeni dadon në bashkëveprimin me foshnjë tuaj. Një adoleshent mund të jetë tepër i ri në moshë për ta lënë vetëm me foshnjën, ai mund të punësohet si ndihmës, si dikush që mund ta ruajë foshnjën ndërsa ju punoni nëpër shtëpi.

Në 28 cm dhe afërsisht 450 gram, pothuajse sa një pako makarona, foshnja juaj po fillon të duket si një i sapolindur në miniaturë. Buzët, qepallat dhe vetullat po i bëhen më të dallueshme dhe madje po i zhvillohen kicat e dhëmbëve nën mishra. Sytë janë formuar por bebes së syrit (pjesës së ngjyrosur), ende i mungon pigmenti. 2

Në qoftë se do të mund të shihni brenda mitrës, ju do të ishit në gjendje të dallonit qimet e holla që i mbulojnë trupin dhe rrudhat e thella në lëkurë, të cilat do të mbeten deri sa të mbushen me yndyrë. Brenda barkut, pankreas-i, thelbësor për prodhimin e disa hormoneve të rëndësishme, po zhvillohet vazhdimisht.

Si po ndryshon jeta juaj:

Në këtë fazë, ju mund të gjeni që barku juaj po bëhet një magnet për duart. Është fare e rregullt t’u thoni njerëzve që prekin barkun tuaj, se do të donit që më mirë të mos e bënin këtë gjë. Dhe në qoftë se njerëzit ju thonë që dukeni më e madhe apo më e vogël se sa do të duhej, kujtohuni që çdo grua shton, dhe e tregon këtë në një shkallë apo në një tjetrën.

E rëndësishme është të bëni vizita të rregullta tek mjeku për t’u siguruar që rritja e foshnjës të jetë normale. Ju mund të vini re shenja tendosjeje në abdomen-in tuaj, ndërkohë që ai zgjerohet për t’i bërë vend foshnjës.

paktën gjysma e grave shtatzënë kanë shenja të tendosjes në kohën që lindin. Këto vija të vogla të lëkurës, të endura në mënyra të ndryshme, mund të luhaten nga rozë në kafe të errët (varësisht nga ngjyra e lëkurës). Megjithëse ato zakonisht shfaqen në bark, mund të jenë edhe në mollaqe, kofshë apo ije dhe gjinj. Nuk ka ndonjë provë që ndonjë lëng për fërkim të ndihmojë për të penguar shenjat e tendosjes, por mbajtja e lagësht e lëkurës mund të ndihmojë për kruajtjet.

Trupi ndryshon jo vetëm në bark.

Ju e prisnit që barku t’ju rritej, ndoshta edhe gjinjtë, por ndryshimet e mëposhtme fizike mund t’ju zënë në befasi. Ashtu si edhe për shumë ndryshime të pamjes tuaj gjatë shtatzënisë, hormonet luajnë rol në shumicën e tyre.