10 dobitë e jogës paralindjes

Lini mënjanë egon tuaj dhe respektoni atë që trupi juaj është sot. Praktikoni dhembshurinë për veten tuaj dhe foshnjën. Joga e paralindjes është një nga gjërat më të mira që ju mundeni të bëni për vete si edhe për foshnjën në rritje.

Është e rëndësishme që të gjeni praktikën e duhur për vete, qoftë duke shkuar tek ndonjë qendër e jogës, duke gjetur një DVD apo duke krijuar praktikën tuaj në shtëpi. I vini veshin trupit tuaj dhe bëni atë që ndjeni se është e duhura për ju.

Disa nga dobitë e të praktikuarit të jogës gjatë shtatzënisë përfshijnë:

1. Zhvillon energjinë dhe forcën

Me rritjen e foshnjës brenda trupit tonë, nevojitet më shumë energji dhe forcë për të qenë në gjendje të mbartim peshën. Pozicionet e jogës forcojnë ijet, shpinën, krahët dhe shpatullat tona.

Joga e paralindjes: Salutimi i Diellit

2. Balanca

Balanca jonë sfidohet fizikisht me rritjen e fetus-it brenda trupit tonë. Emocionalisht ne jemi tharë për shkak të rritjes së progesteron-it dhe estrogjenet. Kur përpiqemi të fokusohemi në qëndrimin dhe frymëmarrjen në secilën nga pozat e jogës, në jemi në gjendje të sintonizojmë balancën tonë, fizikisht dhe emocionalisht.

Joga e paralindjes: Poza e  Pemës

3. Qetëson tensionin e fundit të shpinës, ijeve, kraharorit, pjesës së sipërme të shpinës, qafës dhe shpatullave

Me rritjen e foshnjës në trupat tanë ushtrohet më shumë tension mbi këta grupe specifikë muskujsh. Ne priremi të kemi më shumë një lakim të fundit të shpinës për shkak të madhësisë së rritur të barqeve tona. Ijet tona bëhen më të shtrënguara për shkak të presionit të shtuar të peshës së foshnjës në bark. Me rritjen në madhësi të gjinjve, pjesa e sipërme e shpinës dhe kraharori kanë më shumë tension, krahas me qafën dhe shpatullat tona.

Joga e paralindjes: Poza e Perëndeshës

4. Qetëson sistemin nervor

Me anë të frymëmarrjes së thellë, sistemi nervor kalon në gjendjen para-simpatike, që është përgjegjëse për relaksim-in. Kur trupat tanë janë në këtë gjendje, sistemi ynë tretës funksionon siç duhet, ne priremi të flemë më mirë dhe sistemi ynë imun është në gjendjen e tij optimal-e.

7 marifete mbijetese për prindërit e vetëm

Rritja e një fëmije është si një udhëtim në oqean, plot me stuhi të furishme, dallgë të ashpra dhe herë pas herë qetësi plot diell. Është mjaft e vështirë me një partner, por kur ju duhet t’ia dilni mbanë vetëm vështirësia rritet në një nivel edhe më të lartë.

Megjithatë, prindër në të gjithë botën i rrisin me gëzim dhe në mënyrë të suksesshme fëmijët vetëm. Pikërisht sepse ju manovroni në një kaike për një person dhe jo në një lundër për dy vetë, kjo nuk do të thotë që nuk mundeni të lundroni me zotësi në ujërat e trazuara të qenies prind. Këto marifete mund t’u ndihmojnë që të udhëtoni më këndshëm.

Kujdesuni për veten

Ndërkohë që një udhëtim në një vend klimaterik luksoz natyrisht që do të ishte një gjë e këndshme, kujdesi për veten në ditët e para të qenies prind ka më shumë të bëjë me vëmendjen ndaj nevojave tuaja bazë. Të gjitha ato është shumë e lehtë të neglizhohen veçanërisht në mungesë të një partneri që t’ua kujtojë.

Bashkojini forcat

Qenia nënë apo baba vetëm në një shesh lodrash plot me çifte prindërish çdo të shtunë në mëngjes mund t’ju plakë para kohe, ashtu si edhe mbyllja në shtëpi mbrëmjeve me foshnjën tuaj me dhimbje barku.

Gjetja e nënave apo baballarëve në të njëjtën situatë me ju mund të jetë shpëtimtare.

Krijoni një komunitet

Një komunitet i fortë mund t’ju japë një mbështetje të fuqishme dhe një ndjesi përkatësie, një kundër helm i përsosur kundër izolimit që shkaktohet nga të qenët prind i vetëm.

Por mos u fokusoni vetëm tek prindërit e vetëm. Sa më i larmishëm të jetë komuniteti juaj, aq më e pasur do të jetë dita juaj. Në qoftë se jeni person i mbyllur, atëherë krijimi i një komuniteti do të jetë gjë e vështirë. Do t’ju duhet ta shtyni veten që të hyni në shoqëri. Dhe mbajeni mend, takimi me njerëz të rinj bëhet më i lehtë duke u praktikuar. “Fillimisht”, thotë një nënë e vetme, “ndihesha me turp madje edhe t’u thosha të tjerëve që isha nënë e vetme. Por duhej ta kapërceja këtë gjë. Më duhej patjetër që të hyja në shoqëri”.

Pranojeni ndihmën