Si të mbeteni shtatzënë shpejt?

Ndoshta ju vërtet jeni e etur për të mbetur shtatzënë, ose ndoshta doni që lindja e foshnjës tuaj të jetë në një kohë specifike. Këtu keni gjashtë marifete që e rrisin probabilitetin që të mbeteni shtatzënë shpejt pasi të provoni.

Ju do ta reduktoni në mënyrë dramatike rrezikun e disa defekteve të lindjes në qoftë se do të merrni acid folik të paktën një muaj para se të mbeteni shtatzënë. Gjeni se çfarë tjetër mund të bëni paraprakisht në mënyrë që t’i jepni foshnjës tuaj një start të shëndetshëm.

Kuptoni se kur e keni ovulacionin

Sekreti më i madh i të mbeturit shpejt shtatzënë është që të dini se kur e keni ovulacion-in (çlirimin e një veze nga vezorja tuaj). Mendoni për vezën si për një objektiv dhe për spermatozoidin si për një shigjetë. Shigjeta të godasë në shenjë që ju të mbeteni shtatzënë.

Meqenëse shumica e grave çlirojnë një vezë në çdo cikël menstrual, janë vetëm pak ditë gjatë ciklit kur seksi në fakt mund të çojë në shtatzëni. Të diturit e kohës kur ju keni ovulacionin do të thotë që ju dhe partneri e keni identifikuar objektivin dhe pastaj ta merrni shenjë atë, në vend që thjesht që qëlloni me një tufë shigjetash dhe të shpresoni që objektivi të jetë diku atje. Ju mund ta kuptoni se kur e keni ovulacionin duke përdorur disa metoda të ndryshme.

Në qoftë se keni perioda të çrregullta gjatë disa muajve, përcaktimi i kohës së ovulacionit mund të jetë i vështirë. Kërkoni ndihmën e mjekut.

Ngarkohuni me punë në kohën e duhur

Pasi të mësoni se kur veza juaj do të çlirohet nga vezoret, ju mund të planifikoni të keni marrëdhënie seksuale gjatë ditëve tuaja më pjellore: tre ditë para ovulacionit deri në ditën e ovulacionit. (Fillimi më herët nuk mund të dëmtojë, disa gra kanë mbetur shtatzënë nga marrëdhënie seksuale të kryera gjashtë ditë para ditës së ovulacionit).

Pozicioni i rikthimit përdoret për rastet kur dikush është pa ndjenja por merr frymë, ose për një person pa ndjenja që ka substanca të huaja në rrugët e frymëmarrjes, ose për pastrimin e rrugëve të frymëmarrjes nga uji pas një mbytjeje.

Është e rëndësishme që të thërrisni për ndihmë sa më shpejt që të jetë e mundur kur dikush është pa ndjenja. Nëse dikush tjetër është i disponueshëm kërkojini që të telefonojë për të thirrur ambulancën. Nëse jeni vetëm me viktimën, vendoseni atë në pozicionin e rikthimit në normalitet përpara se t’i telefononi ambulancës.

Ky pozicion i përshkruar më poshtë është për fëmijët mbi moshën një vjeç dhe të rriturit. Fëmijët duhen kthyer me fytyrë poshtë duke i mbështetur në parakrahun tuaj dhe duke iu mbajtur kokën me dorë.

  • Gjunjëzohuni përpara personit;
  • Vendosni krahun e tyre, atë që është më larg jush, në kënd të drejtë me trupin e tyre;
  • Vendosni krahun e viktimës që keni më afër përmes kraharorit;
  • Përthyeni këmbën e viktimës që keni më afër, këmbën tjetër lëreni drejt;
  • Ndërsa i mbani kokën edhe qafën, rrotullojeni personin;
  • Kur janë në një anë, mbajeni këmbën e viktimës të përthyer tek gjuri, duke prekur kështu tokën me gjurin e përthyer.

rikthim

Pastaj lëvizeni kokën avash pas dhe para në mënyrë që çdo gjë që mund të jetë brenda (si p.sh. të vjellat) të dalë jashtë dhe pastrojini rrugët e frymëmarrjes me gishta.