Slideshow: Udhëheqës vizual për të kuptuar Lupus-in

[ssba_hide]

Përdorimet

Si midriatik (midriazë) dhe cikloplegji-k (refraksioni).

Kundërpërdorimet

Pacientët me mbindjeshmëri ndaj atropin-ës dhe përbërësve të tjerë të përgatitjes; glaukoma dhe prirja për glaukomë.

Efektet anësore

Tension intraokular i rritur, djegie kalimtare dhe ndjeshmëri ndaj dritës.

Dozimi dhe mënyra e përdorimit

Nga 1 pikë në të dy sytë.

Format farmaceutike

Pika për sy: 0,5%, 1%, 1,5%, 2%, 3%.